Reclame
ULTIMELE STIRI

China interzice școlile duminicale și taberele de vară pentru creștini


Funcționarii chinezi din provincia Zhejiang au dat ordin să se închidă toate școlile duminicale cu scopul de a evita ca bisericile să organizeze vreun eveniment în timpul lunilor de vară.

„De mai mult timp li s-a interzis adolescenților și studenților să participe la activități religioase”, a declarat un creștin local pe nume Zhang.

Un lucru similar s-a produs și în provincia Henan unde s-a interzis bisericilor să organizeze tabere de vară pentru tineret. Autoritățile și-au motivat gestul făcând apel la „temperaturile ridicate” pentru a împiedica organizarea taberelor. „O măsură puțin uzuală”, conform unui creștin din zonă, deoarece astfel de tabere au fost permise în alte ocazii.

Conform site-ului China Aid, ce monitorizează persecuția creștinilor în China, este vorba de o măsură prin care se face presiune asupra bisericilor de casă, ce contează cu peste 20 000 de membri numai în provincia Henan, și care se află sub lupa guvernului.

Pentru a stabili un mai mare control asupra acestor biserici, biroul de probleme religioase face presiuni pentru ca acestea să se unească cu bisericile oficiale. Lucru pe care bisericile de casă refuză datorită diferențelor teologice și a cenzurii guvernamentale, ce rezultă din această măsură.

Escalada de represiune a ajuns de asemenea și la studenții străini, cărora li se interzice să participe la orice fel de activitate religioasă în perimetrul universităților. În schimb, aceștia sunt obligați să participe la cursuri despre teorii politice, legi, cultură și obiceiuri chineze. Școlile din China sunt obligate să respecte obiceiurile și credințele religioase a studenților străini, dar nu li se asigură nici un spațiu pentru activități religioase.

citeste mai mult: https://benidradici.com/

Reclame
Banner filme Banner http://speranta.ro/

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (19797 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: