EDITORIALE

Tabăra Cristos pentru Romania a fost lovita de o furtună puternică. A fost declanșat planul roșu de urgență!

S-a încheiat planul roşu, s-au încheiat şi căutările. Bilanț final: 17 victime, dintre care o persoană decedată, 3 victime în stare gravă și 13 cu diferite leziuni, 11 persoane internate

UPDATE – ora 08.00 Bilanț final in zona Bulz: 17 victime, dintre care o persoană decedată, 3 victime în stare gravă și 13 cu diferite leziuni (persoana decedata nu participa in tabara Cristos pentru Romania)

Planul Roșu de intervenție a fost dezactivat, iar căutările au fost oprite.

Primarul comunei Bulz, Augustin Sărăcuţ, a declarat că nici unul dintre cei cazaţi în camping n-a mai rămas în zonă. „Le-am oferit cazare, însă toţi au preferat să plece. Nu a mai rămas nimeni”, a declarat edilul pentru BIHOREANUL. Potrivit acestuia, nu există nici persoane dispărute.

Drama s-a produs într-un camping aflat pe malul râului Crişul Repede, în care se aflau cazaţi circa 25 de turişti. O altă tabără, unde se aflau circa 100 de participanţi la o reuniune religioasă, la circa 1 kilometru de camping, nu a fost afectată de furtună.

UPDATE – ora 00.20: Un mort şi 15 răniţi Raed Arafat a declarat că bilanţul tragediei din Bihor este: 1 decedat şi 15 răniţi. Dintre cei 15 răniţi – trei au viaţa în pericol. Doi dintre cei trei răniţi grav au fost duşi la Spitalul din Oradea, iar cel de-al treilea va fi dus la Cluj.
Prefect: Oamenii participau la o întâlnire religioasă

 

UPDATE – ora 23.10: Furtuna a lovit și un al doilea camping situat în apropiere de Bulz, în localitatea Bratca. Hadrian Borcea, coordonator SMURD, a precizat la Antena 3, că în aval față de localitatea Bulz, pe malul Crișului Repede, s-ar afla și alte persoane afectate.
UPDATE – ora 22.40: Prefectul de Bihor, Ioan Mihaiu, a confirmat – la Antena 3 – decesul unei persoane în campingul de la Bulz. Un copac a căzut peste o mașină în care se aflau două persoane. Una a decedat, iar a doua a fost rănită. Alte trei persoane au fost rănite, între care una foarte grav, după ce un alt copac s-a prăbușit peste cortul în care se aflau.

Sursa: http://m.libertatea.ro/ultima-ora/un-camping-din-bihor-a-fost-lovit-de-o-furtuna-puternica-1914990

„Informațiile de acum două minute sunt, în zona taberei din Bulz avem o persoană decedată, trei victime cu răni medii și o victimă în stare gravă. Cei patru supraviețuitori urmează să fie transportați la Spitalul Județean Oradea. Problema e că tot mai multe informații vin de pe Valea Crișului Repede, în aval față de localitatea Bulz, unde se pare că mai sunt și alte persoane și strucruri afectate și practic asta se încearcă acum. Este o misiune foarte dificilă de a căuta victime în aval. În zona inițială de unde a venit apelul nu mai sunt și alte victime. Furtuna a trecut, mai plouă”, a declarat medicul Borcea.

Știre inițială: Cod roșu de urgență în Bihor. O furtună a distrus un camping. Există răniți destul de grav, posibil victime. Este vorba de o localitate care se numește Bulz, la 75 de kilometri de Oradea. Corturi luate de furtună.
Ambulanțele se îndreaptă în acea zonă. Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a declarat în direct la Antena 3, care este situația de la fața locului.
„A fost declanșat planul roșu în județul Bihor după ce a venit apelul că o furtună a produs pagube în campingul unde este o tabără la Bulz. Ce pot să vă spun că mai mulți pomi au căzut peste corturi și mașină și este posibil să avem o persoană decedată. Am alertat Huedinul din județul Cluj, pentru a trimite ambulanțe acolo. Primele forțe au ajuns și oferă primul ajutor”, a declarat Arafat.

Sursa: http://m.libertatea.ro/ultima-ora/un-camping-din-bihor-a-fost-lovit-de-o-furtuna-puternica-1914990

 

 

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: