Reclame
ULTIMELE STIRI

Video – Donald Trump în Polonia: „Îl vrem pe Dumnezeu

Banner filme

Republican presidential candidate Donald Trump speaks to supporters as he takes the stage for a campaign event in Dallas, Monday, Sept. 14, 2015. (AP Photo/LM Otero)

Președintele american este la a doua sa vizită în Europa, după ce prima a fost catalogată de analiști drept un dezastru. Este însă la prima sa vizită în Polonia, unde a ţinut un discurs croit pe măsura ţării care i-a lansat invitaţia specială.

Donald Trump este invitatul Poloniei la summitul Iniţiativei Celor Trei Mări, un eveniment inedit în scopul său de „sub-regionalizare economică în interiorul UE”, după cum scrie Octavian Milewski pentru RFI. Este un eveniment-apel pentru dezvoltarea economică cumva separată și accelerată a statelor din Europa Centrală și de Est, pentru recuperarea decalajelor economice faţă de statele din Vest, o dezvoltare de la Marea Baltică, la Marea Neagră și Marea Adriatică. Se pune accent deosebit pe proiecte energetice, transport, infrastructură, telecomunicaţii și educaţie, iar Polonia vrea să preia iniţiativa.

Trump se bucură de o imagine pozitivă în rândurile executivului polonez, care nu nutrește cele mai calde relaţii cu Bruxeles-ul, Berlinul sau Parisul, orașe reprezentante ale unor ţări care se gândesc să penalizeze Polonia și Ungaria pentru derapajele nedemocratice din ultima perioadă. Trump a pregătit însă un discurs laudativ, cu încărcătură emoţională-identitară aparte pentru polonezi, care nu poate decât să îi facă să se simtă ca și cum au cucerit lumea. „Am venit la voi în ţară ca să vă transmitem un mesaj important: America iubește Polonia și americanii îi iubesc pe polonezi”, și-a început Trump discursul.

Reclame
Banner filme Banner http://speranta.ro/

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (19432 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: