ANUNTURI

Cea mai mare biserică penticostală din sud-estul Europei este aproape de finalizare

Proiectul inițial a fost realizat de o firmă din Cluj, însă pe parcurs au avut loc diferite schimbări, inclusiv pe partea de proiectare, iar acum lucrează o firmă din Oradea. Deși nu este 100% finalizată, slujbele au început a se ține la clădirea nouă a Bisericii penticostale nr. 1, mai ales că are încălzirea asigurată cu pompe geotermale iar credincioșii tot mai numeroși vor putea să se bucure mai mult de rezultatul muncii lor. Atât primarul Vasile Iliuț, cât și pastorii speră ca biserica să fie inaugurată vara asta, cel târziu în toamnă și vor conta și pe prezența unor invitați de peste hotare. Biserica ar putea avea între 2.500 și 3.500 de locuri, la care, conform primarului Vasile Iliuț, s-ar putea adăuga încă 1.000 la cele două etaje.

Decanul de vârstă al pastorilor penticostali din Vicovu de Sus, Viorel Birău, este de loc din părțile Banatului, dar s-a stabilit cu cincizeci de ani în urmă în zona Vicovului, de unde este de altfel și soția sa. Își amintește cu drag de cum a venit în părțile acestea și cum a fost impresionat de „căldura, dar și de credința oamenilor”, plăcându-i de asemenea și peisajul montan din preajmă. A lucrat o perioadă din viață la Rădăuți, dar „n-am ajuns păstor fără să fac teologia”, precizează el când spune că a fost 20 de ani pastorul în aceste locuri și precizează, referindu-se la Biserica penticostală nr. 1, că „acum este un alt păstor, tânăr”, indicându-l pe fratele Filip Nițu, care este și profesor și are studiile făcute la București.

„Clădirea veche a bisericii noastre este prea mică pentru noi și deja este insuficientă. De aia am făcut noi clădirea aceasta”, ne-a spus Viorel Birău. Biserica penticostală nr. 1 din orașul Vicovu de Sus numără aproximativ 900 de membri majori și peste 600 de copii. „Aș putea să spun că perspectiva noastră este una de viitor având în vedere cele câteva sute de copii care sunt în cadrul acestei comunități penticostale, aparținători de asemenea destul de mulți. Ne dorim prin toate slujbele de aici, prin activitatea noastră nu doar între acești pereți, ci și din punct de vedere social, să avem un răspuns pentru oamenii din jurul nostru, pentru societate, un răspuns spiritual și să răspundem unor nevoi care sunt poate dincolo de partea care se vede”, a explicat celălalt pastor, Filip Nițu.

Pastorul Viorel Birău, primarul Vasile Iliuț și pastorul Filip Nițu
Cu alte cuvinte, sunt în jur de 1.500 de membri ai comunității penticostale arondate Bisericii nr. 1 din Vicovu de Sus – din care face parte inclusiv primarul Vasile Iliuț – iar tendința de a dezvolta comunitatea este mare și de a veni în întâmpinarea unor probleme a fost evidentă de ani buni de zile. „În ceea ce privește administrația acestei biserici, avem grupe care se ocupă de construcție, sunt echipe care s-au format chiar de la începerea acestui edificiu și, după cum se vede, rezultatele sunt pe măsură. Așteptăm cu nerăbdare să terminăm și să intrăm aicea, să ne putem bucura de ceea ce am muncit și unde am investit și sperăm că Dumnezeu ne va ajuta”, a spus primarul Vasile Iliuț.

Capacitatea proiectată – ca număr de locuri pe scaune – la noua biserică penticostală din Vicovu de Sus este însă de 2.500 de locuri. „Poate chiar mai bine”, completează pastorul Filip Nițu, adăugând că ține mult și de cum se va decide cu privire la spațiul dintre scaune, cele actuale fiind aduse din biserica veche. În opinia primarului Vasile Iliuț, s-ar putea ajunge chiar și la 3.500 de locuri pe scaune, la care s-ar putea adăuga și multe scaune sus, la cele două etaje unde, din nou, ar fi de amenajat poate peste o mie de locuri.

Citeste mai mult: https://www.ziareonline24.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: