Reclame
ULTIMELE STIRI

Mari jucători de fotbal american iau cu asalt Israelul

Banner filme


Dacă vă place fotbalul american, sigur ați vrea să-i vedeți pe cei mai buni jucători NFL vizitând Israelul. Ei au venit ca invitați ai patronului echipei New England Patriots, Robert Kraft. Mulți dintre ei au fost pentru prima dată aici și au rămas plăcut surprinși de Israel, ținutul biblic.
Și în Israel îl numeau „eseu”.
18 jucători din galeria celebrităților NFL s-au alăturat patronului New England Patriots, Robert Kraft, în turneul său de menținere a parteneriatelor.
Fotbalul e pasiunea mea și am dorit să fie prezentat și aici. Suntem la al patrulea sfert de finală în acest Super Bowl.
E povestea și istoria acestei țări minunate…
Au venit și jucători legendari din ligă, precum Joe Montana, Roger Staubach și Jim Brown. Majoritatea au venit pentru prima dată.
E incredibil !
În primul rând, 16 din cei 18 sunt pentru prima dată aici. Le era teamă să vină, dar, fiindcă am venit și eu, s-au simțit ceva mai confortabil. Spuneau că mass-media americană nu prezintă lucrurile corect. S-au îndrăgostit de această țară.
Aici oamenii trăiesc în comunitate. Fie că ești în Tel Aviv sau în Ierusalim, trăiești același sentiment și e ceva ce trebuie să înmagazinăm și să ducem înapoi în SUA, fiindcă e ceva special.
A avea oportunitatea de a veni, de a merge la Iordan și de a experimenta locurile pe unde a umblat Isus… Această experiență a revoluționat viața mea.
Poate nu vă dați seama, dar fotbalul american e pe locul cinci în topul sporturilor non-olimpice din Israel și e în creștere. Creștem de la un an la altul și adăugăm două sau trei echipe de juniori în fiecare sezon. Abia așteptăm să vedem o creștere susținută în fiecare an.
Avem peste 2 000 de jucători în întreaga țară. Echipa noastră de atac se află pe locul 17 în lume, echipa feminină de steaguri e pe locul 7, cea masculină e pe locul 8. Am avut destule victorii pe teren, dar ne așteaptă încă o cale lungă.
Eu joc fotbal în fiecare Sabat, împreună cu alți zece băieți. Fotbalul american e o pasiune și pentru Eliana, de 14 ani, cât și pentru tatăl ei, Eli. A fost foarte fain că l-am întâlnit pe unul din maeștri. Era foarte prietenos și m-a întrebat în ce poziție joc… Sunt entuziasmat să-i văd pe unii din eroii mei din copilărie că au venit în Israel și prețuiesc moștenirea mea.
Acum cinci ani, soția lui Kraft, Myra, i-a spus că trebuie să susțină fotbalul american din Israel.
Îmi spunea că nu voi câștiga nicio cupă Super Bowl până nu voi avea o ligă israeliană de fotbal. La doi ani după ce am început aici, am câștigat primul Super Bowl, iar anul acesta, Dumnezeu ne-a ajutat din nou.
Kraft plănuiește să construiască în acest an, în Ierusalim, un stadion de șase milioane de dolari
La două zile după ce Robert Kraft și echipa sa de vedete s-au întâlnit cu fanii israelieni, au călătorit în Ierusalim și au văzut cum ar putea arăta viitorul fotbalului american în Israel. La periferia Ierusalimului, un nou complex sportiv capătă formă.
Vreme de sute de ani, pelerinii au trecut această vale spre Ierusalim. Acum, un alt soi de pelerini, fani și jucători, vor veni aici, la campusul sportiv „Kraft Family”, primul teren de fotbal de dimensiuni regulamentare din Ierusalim și din Orientul Mijlociu. Patronul echipei New England Patriots, Robert Kraft, a făcut un parteneriat cu orașul Ierusalim.
Încerc să aduc împreună două pasiuni, dragostea pentru Israel și cea pentru fotbal, și sperăm că peste 50 de ani vom avea ce să sărbătorim.
Kraft vede acest centru ca pe o altă față a restaurării Israelului.
Pentru mine e ceva deosebit faptul că, timp de 2 000 de ani, poporul nostru n-a fost aici și, apoi, am văzut cum statul a luat ființă, în timpul vieții mele. Acum sărbătorim 50 de ani de la reunificarea Ierusalimului… Mă simt deosebit de onorat.
E o mare onoare să putem fi gazde și să avem acest teren de fotbal cu inscripția „Kraft Family”. Toate părțile au de câștigat. E în beneficiul Ierusalimului, al fotbalului american și al familiei Kraft.
18 jucători renumiți au venit împreună cu Kraft, mulți dintre ei fiind în Israel pentru prima dată.
A fost important să văd tot ceea ce am văzut, să pot face niște fotografii minunate și să știu că mă aflu în orașul și în Țara Sfântă, acolo unde a umblat Domnul și Salvatorul nostru. Mi-am dorit să fac asta de multă vreme.
Eu am crescut în Biserica Catolică. Așadar, am ocazia acum să fiu în Ierusalim și în Betleem, locuri încărcate de istorie. Mi-a plăcut să văd primele reacții ale băieților când am mers la unele din cele mai sfinte locuri din lume. Eu am mai fost o dată, așa că am încercat să-i las să experimenteze prima lor vizită aici. M-am uitat la expresia feței lor, le-am răspuns la întrebări… A fost ceva ce ne-a produs multă bucurie.
Reportaj difuzat in emisiunea Jerusalem Dateline 185 – 1 iulie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Reclame
Banner filme Banner http://speranta.ro/

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (19437 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: