EDITORIALE

Copilul între serbare și neglijare

Puține dezbateri așa de fierbinți cunosc azi ca discuțiile despre copii. Bătălia parenting – antiparenting e în toi și mulți din susținătorii celor două concepte sunt în stare să-și dea cu copii de cap unii altora. Dacă ești numai puțin suspectat de simpatie pentru dușman (tabăra adversă) imediat sar pe tine să te sufoce și ești exclus din grup automat. Pe de altă parte heterosexualii se bat cu homosexualii pentru a-și dovedi care sunt părinți mai buni. Bătălia ca bătălia, dar în vâltoare luptei copii cam sunt scăpați pe jos și călcați în picioare. Săgețile argumentelor zboară dintr-o tabără în cealaltă non-stop și cel mai adesea nimeresc chiar copiii.

Mai adăugăm bătălia pro vaccin – anti vaccin, bătălia școală – homeschooling și încă multe altele și ne dă un război pe toate fronturile disponibile. Aparent toți vor binele copilului, toată lumea vrea copii, chiar dacă firea nu îi lasă pe unii, chiar dacă trupul nu le permite unora, chiar dacă Dumnezeu oprește binecuvântarea asta pentru unii. Ne batem, ne omorâm ca să obținem ceva al nostru și de fapt aici e bătălia, nu e copilul hai să fim serioși. În cele mai multe astfel de bătălii câștigă adultul, deșteptul, progresistul sau religiosul. Nu câștigă copilul și nici nu prea se focalizează lumea pe el pentru că îl consideră un bun adesea, o proprietate, o armă, o săgeată.

Zice-se că azi e ziua lor, a copiilor dar e un fel de a zice, că nici asta nu e a lor, e tot a adulților care se bat și se războiesc iar azi e o ocazie perfectă de a ieși pe sticlă iar. Când vrei eficiență mai mare decât de 1 iunie în privința asta?

citeste mai mult: https://www.filedinjurnal.ro/2017/06/01/copilul-intre-serbare-si-neglijare/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: