EDITORIALE

Florin Ianovici: De ziua copilului

1 Corinteni 14:20 „Fraţilor, nu fiţi copii la minte, ci, la răutate, fiţi prunci, iar la minte, fiţi oameni mari. ”

Când oamenii mari dau în mintea copiilor, aruncând cu vorbe pe toate drumurile, tu luptă-te să răspunzi rodind în Hristos. 
Cu viața nu te poți juca. Nu îți permiți să te porți ca un copil atâta vreme cât ești chemat la secerișul ceresc. Și astăzi, ca odinioară, mare e secerișul și puțini sunt secerătorii. Și astăzi, ca odinioară, filacteriile sunt late și poalele veșmintelor sunt lungi. 
Copiii nu au simțul măsurii și al timpului, datorită patimii. Deseori, fiind prinși în jocurile lor, ei uită de toate. Să uiți că mântuirea sufletelor e adevărata chemare a lui Dumnezeu, să nu înțelegi că timpul e pe sfârșite și că e timpul zidirii, nu al dărâmării, e semn că ești copil la minte.
Copiii iubesc jucăriile și se laudă cu ele. Să pui preț pe funcții, pe scaune, pe numere matricole, să respingi tot ceea ce nu e înregimentat de tine, e semn că ești copil la minte. Soarele, aerul, izvorul nu pot aparține doar unora pentru că sunt date de Dumnezeu tuturor. Dar mântuirea?
Sub ungerea rugăciunii se deschid ochii inimii. Doar așa poți vedea inima lui Dumnezeu, care sângerează pentru cei pierduți, care mor în păcate. Curge cerneala în valuri care îneacă suflete pentru că a dispărut untdelemnul rugăciunii. 
Mă tem că Dumnezeu s-a supărat pe noi câtă vreme un copil ne este împărat, iar voievozii își văd de ospețe. Să nu vezi, să nu auzi ce spun și ce gândesc oamenii din jurul tău, să crezi că oamenii nu înțeleg și nu își dau seama de ceea ce se întâmplă, e semn că ești copil la minte.
Oamenii mari știu că oricât te-ai trudi, totul depinde de Dumnezeu. Copiii nu realizează că pâinea de pe masă, hainele și tot ce au e truda părinților. Să uiți că ungerea, darurile și toată înfăptuirea depinde doar de Dumnezeu și nu de oameni, e semn că ești copil la minte.
Pe copii îi menajezi, iar cu oamenii mari te înhami la jug.

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: