Intrebari & Raspunsuri

(VIDEO) Cum se oficializează cununia când se căsătoresc persoane de religii diferite?

Întrebare:

Fiind creștin dintr-o familie de baptiști, știu câte ceva despre cum se face cununia, însă nu înțeleg cum se oficializează cununia între persoanele care sunt de diferite religii?

După întrebare înțeleg că persoana care a adresat-o are gânduri să se căsătorească cu o persoană de altă religie, provine dintr-o familie de baptiști, însă înțeleg că nu este baptistă. Spre deosebire de biserica ortodoxă, biserica baptistă nu crede că doar baptiștii sunt creștinii adevărați, noi credem că toți acei care citesc Sfintele Scripturi și îndeplinesc învățătura Sfintelor Scripturi, toți acești oameni sunt creștini, chiar dacă în anumite privințe sunt diferiți de noi. Nu credem că sunt creștini cei care neagă experiența nașterii din nou și nu cercetează Scriptura și pun alte învățături omenești mai presus de Cuvântul lui Dumnezeu, acești oameni care fac parte din așa fel de confesiuni nu sunt creștini adevărați, care au intrat într-un legământ cu Dumnezeu.

Atunci când o persoană creștină ia hotărârea să se căsătorească cu o persoană necreștină, acestei persoane i se aplică disciplina bisericească și cei care merg la oficierea căsătoriei cu o persoană necreștină sunt excluși din biserică. În așa caz, nici nu este concepută căsătoria dintre o persoană creștină și una de altă religie.

Citeste mai mult: https://moldovacrestina.md/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: