Intrebari & Raspunsuri

(VIDEO) Cum să procedeze părinții când nu sunt de acord cu persoana pe care o alege copilul să se căsătorească?

Întrebare:

Fiica mea a cunoscut un băiat, dar eu nu îl accept din mai multe motive. Ea vrea să se căsătorească cu el, dar eu nu-mi dau binecuvântarea și nu voi participa la nimic. Este aceasta vreun păcat?

Eu nu știu care este motivul dvs ca să nu vă dați binecuvântarea pentru căsătoria fetei cu acel băiat, dar Biblia ne spune despre un motiv foarte serios. În cartea Deuteronom capitolul 7 scrie:

Când Domnul, Dumnezeul tău, te va aduce în ţara în care vei intra şi o vei lua în stăpânire şi va izgoni dinaintea ta multe neamuri: pe hetiţi, pe ghirgasiţi, pe amoriţi, pe canaaniţi, pe fereziţi, pe heviţi şi pe iebusiţi, şapte neamuri mai mari la număr şi mai puternice decât tine. Să nu te încuscreşti cu popoarele acestea, să nu măriţi pe fetele tale după fiii lor şi să nu iei pe fetele lor de neveste pentru fiii tăi, căci ar abate de la Mine pe fiii tăi şi ar sluji astfel altor dumnezei; Domnul S-ar aprinde de mânie împotriva voastră şi te-ar nimici îndată. (Deuteronom 7:1-3)

În acest text motivul este foarte clar de ce Dumnezeu nu admite căsătoria între oamenii care Îl urmează pe El, adică creștini, și persoane de altă religie, care urmează alți dumnezei, urmează idoli. Dumnezeu nu admite astfel de căsătorii. În alte religii, cum ar fi islamul, aceasta este o metodă de misiune. Băieții sunt încurajați să se căsătorească cu fete din alte religii și astfel ele să devină musulmane. Însă nu este permis ca fetele musulmane să se căsătorească cu băieți de alte religii. În creștinism Domnul Isus, potrivit legâmântului în care am intrat noi, nu acceptă ca un creștin să se căsătorească cu o necreștină și invers.

Dacă acesta este motivul pentru care dvs nu acceptați alegerea fetei, atunci vă înțeleg, aveți un motiv biblic. Poate este un alt motiv, eu nu știu, poate nu este un băiat serios, nu are serviciu, nu va fi în stare să-și întrețină familia. Presupun că aveți motive serioase pentru care nu doriți ca fata dvs să se căsătorească cu acel băiat, atunci trebuie să-i vorbiți fetei. În același timp, cunosc multe situații, în care părinții au adus niște argumente banale, lipsite de sens și le-au interzis copiilor lor să se căsătorească, aducând argumente care nu jucau niciun rol.

https://moldovacrestina.md/video-cum-sa-procedeze-parintii-cand-nu-sunt-de-acord-cu-persoana-pe-care-o-alege-copilul-sa-se-casatoreasca/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: