Intrebari & Raspunsuri

Este păcat să fii ispitit sau doar să te lași biruit de ispită?

Întrebare:

E normal să fii ispitit sau doar să te lași biruit de ispită? Nu vorbesc de trăirea în apropierea ispitei din dorința de a “mirosi” păcatul. Un creștin se poate simți ispitit întruna de aceleași păcate? Păcate pe care poate nu le-a făcut niciodată sau de care s-a lăsat.

Cred că pentru a răspunde la această întrebare, este important să facem clar mai întâi…

 De unde vine ispita? 

Sfântul Iacov, în Epistola care îi poartă numele scrie astfel:

Nimeni, când este ispitit, să nu zică: „Sunt ispitit de Dumnezeu.” Căci Dumnezeu nu poate fi ispitit ca să facă rău, şi El însuşi nu ispiteşte pe nimeni. Ci fiecare este ispitit, când este atras de pofta lui însuşi şi momit. Apoi pofta, când a zămislit, dă naştere păcatului; şi păcatul, odată făptuit, aduce moartea. (Iacov 1:13-15)

Deci, cum vedem, ispita, care este un lucru rău, nu vine de la Dumnezeu. Fiecare om este ispitit atunci când este atras de pofta lui însuși și momit. Noi trăim într-o fire pământească păcătoasă căreia îi place păcatul și care ne ispitește atunci când găsește momeli. Ce fel de momeli? Pot fi foarte diferite și pentru fiecare om sunt altele. Pentru unul sunt banii, pentru altul desfrâul sexual, pentru altul alcoolul, pentru altul drogurile, etc. Unele lucruri nu-l ispitesc pe om până nu i-a oferit firii sale posibilitatea să le încerce. Astfel, omul nu este atras de alcool până nu i-a oferit firii lui păcătoase posibilitatea să guse această “patimă”. Tot așa este și cu alte patimi, inclusiv sodomia.Aveți dreptate și când spuneți că cineva poate să fie ispitit de păcate pe care nu le-a practicat niciodată. De ce? Pentru că se expune la oameni sau surse de informație (reviste, imagini, televizor, pagini de internet, mesaje SMS, mesaje telefonice, filme,  cântece, etc.) care tocmai îl provoacă la acele păcate.

Mi-a cerut consiliere odată un tânăr care a fost prins în patima sodomiei și care dorea cu tot dinadinsul să capete eliberare de acea robie. El a spus că nu mai are nici o atracție sexuală față de femei, ci este împătimit după bărbați. L-am întrebat dacă a fost așa totdeauna și mi-a spus că până la vârsta de 16 ani a avut simțăminte firești și că era atras doar de sexul opus. Însă, la acea vârstă a făcut cunoștință cu cineva care au început să-i vorbească mult și pozitiv despre homosexualitate, i-au arătat și filme pornografice cu practici sodomite și apoi l-a sedus până a încercat. La început avea remușcări, dar a cedat insistențelor altor homosexuali și în cele din urmă s-a trezit cu totul prins în robia acestui păcat pe care Dumnezeu îl numește în Sfânta Scriptură “patimă scârboasă”.

Nu este normal să fii sub presiunea ispitei

Citeste tot articolul aici click

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

2 Comments

 1. Iacov 4.1-17
  1. De unde vin luptele si certurile intre voi? Nu vin oare din poftele voastre, care se lupta in madularele voastre?…Amin!

  Col.3.5 De aceea, omorati madularele voastre care sunt pe pamant: curvia, necuratia, patima, pofta rea si lacomia, care este o inchinare la idoli. Amin!

  Sunt pofte şi plăceri pe care odată le iubeam că nu Îl cunoşteam pe Dumnezeu ,dar odată ce El îţi vorbeşte din cuvânt trebuie să te împotriveşti până la sânge împotriva păcatului, satana mereu stă la pândă ca să ne ispitească ,dar noi trebuie să ne împotrivim ,se poate spune” NU PĂCATULUI “aşa pe rând nu,nu,nu …şi fiţi sigur că Dumnezeu care vede dorinţa ta de a urâ păcatul, îl va pedepsi pe cel care te ispiteşte oricine ar fi el sau ea.
  Urâţi păcatul oricare ar fi el şi El va fugii de la voi, nu intraţi în oala dracilor în lucrările lumeşti ,nu preţuiţi şi nu vă întovărăşiţi cu oamenii setoşi de păcate şi pofte şi plăceri, fugiţi de oricine vă va face propuneri păcătoase , împotriviţi-vă şi diavolul nu va mai avea acces la trupul vostru la faptele voastre ,la gândurile voastre gândiţi-vă zilnic că noi suntem madulare în trupul Lui Hristos şi templul Duhului Sfânt care este a Lui Dumnezeu şi spuneţii diavolului lucru acesta şi va fugii cu (2000 de km la oră şi va fi ireversibil)că el nu suportă mirosul sfinţiilor, ci numai mirosul greu a lacomiilor , a curvarilor şi a măndriilor etc.
  DIAVOLUL INTRĂ NUMAI UNDE MIROASE ÎNCĂ A …PĂCAT,POFTE,PLĂCERI TRUPEŞTI ,BANI,ETC.

  1 Cor.3.16 Nu stiti ca voi sunteti templul lui Dumnezeu si ca Duhul lui Dumnezeu locuieste in voi? Amin!

  1 Cor.6.15Nu stiti ca trupurile voastre sunt madulare ale lui Hristos? Voi lua eu madularele lui Hristos, si voi face din ele madulare ale unei curve? Nicidecum! Amin!
  Dumnezeu să ne ţină sub protecţia Lui sub sângele care ne apără de orice ispită şi să aibă milă de noi.
  Dumnezeu nu ne duce în ispită ,noi mergem singuri la ea că încă suntem atraşi de lucruri lumeşti pofte,mândrii etc.

 2. “Diavolul intra numai unde miroase inca a…pacat, pofte…
  Cum se explica atunci ca si Domnul Isus a fost ispitit de diavolul in pustie si doar Biblia ne invata ca Domnul Isus nu a avut pacat?Matei 4
  Daca Domnul Isus a fost ispitit si inca in momentele in care postea si se ruga in pustie nu e logic sa gandim ca si noi vom fi ispititi la un moment dat?Deci raspunsul ar fi ca nu e pacat sa fi ispitit, e inevitabil,Dumnezeu nu te judeca pentru ca ai fost ispitit dupa cum nu l-a judecat nici pe Domnul Isus dar vom fi judecati daca ne-am lasat biruiti de ispita si am pacatuit.Marcu 14:38 spune:”Rugati-va ca sa nu cadeti in ispita” deci problema e sa cedezi ispitei.E imposibil sa nu fi ispitit pentru ca a ispiti= a testa,definitia dictionarului biblic.Dupa parerea autorilor dictionarului biblic la care subscriu si eu :”Ispita nu e pacat.Hristos a fost ispitit la fel ca si noi,dar a ramas fara pacat(Evrei.4:15,Mat.4,Luca 22:28)Ispita devine pacat cand omul cedeaza in fata ei si accepta sugestia celui rau.”

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: