EDITORIALE

Vindecarea inimii tale

În biserica în care merg din Agârbiciu avem o doamnă cu probleme de inimă. E drept, are peste 80 de ani dar faptul că inima e bolnavă o face să se miște forte greu și să umble cu teamă mai totdeauna. Plăcerea ei cea mai mare la momentul actual e să participe la serviciile bisericii, dar până și această plăcere este restricționată de afecțiunea inimii ei pentru că nu poate parcurge distanța de acasă la biserică și chiar dacă e adusă de cineva cu mașina tot un efort mare face pentru a parcurge distanta de la stradă până în bancă.

Ca domnia sa sunt multe persoane și unele din ele nu au 80 de ani, ci sunt chiar tinere. O afecțiune a inimii îți taie foarte mult din capacitatea de a trăi. Te limitează grav la a face până și cele mai firești lucruri de aceea e bine să ne păstrăm pe cât se poate sănătatea ei.

Pe de altă parte, în plan spiritual și psihic, ca această doamnă sunt foarte mulți în biserici. De fapt sunt pline de oameni cu probleme grave la inimă. Oameni care nu știu de ce suferă și nu știu că se poate trata afecțiunea lor, dar care se deprind să trăiască limitați de o așa afecțiune. Dacă oamenii cu afecțiuni cardiace au nevoie de evaluare, tratament și observare permanentă din partea medicului cardiolog toată viața, cei cu probleme spirituale au nevoie de vindecare din partea lui Dumnezeu care e dispus să cerceteze inima, să schimbe inima, să despietrească inima, să înmoaie inima și multe alte tratamente pentru cei ce vin cu problemele inimii la El.

Să trăiești cu probleme la inimă nu prea se merită atâta vreme cât există vindecare. Înțeleg pe cei cu probleme cardiace că își doresc vindecarea dar nu o pot obține, dar de ce să fim așa de  imaturi încât să umblăm cu inima rănită (spiritual vorbind) și să ne mișcăm așa greu spiritual, să ne limităm așa de mult, să nu putem experimenta libertatea în Hristos, bucuria mântuirii?

Cei mai mulți oameni nici nu realizează că au inima rănită. Unii așa s-au obișnuit să trăiască, nu știu mai mult. Alții la un moment dat sesizăm că nu e doar atât, realizăm că nu ne putem bucura, că nu avem libertate și începem să căutăm soluții.

Cum știi dacă ai nevoie de vindecarea inimii? Simplu: dacă de-a lungul timpului ai fost rănit sau abuzat, dacă ai fost umilit sau ironizat, dacă ai fost nedreptățit sau furat, dacă ai fost despărțit de cineva sau ai fost izolat de cei dragi vreodată și nu ai trecut printr-un proces de înțelegere, acceptare și eliberare înseamnă că e foarte posibil să umbli cu inima sângerândă sau cu rănile închise dar cu limitările acelor situații.

Citeste mai mult: https://www.filedinjurnal.ro/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: