EDITORIALE

CÂTĂ SARE SUNT EU?

Ce cântărim la sfârșit de zi? Unde tragem linie la sfârșit de lună? Cu ce ne mândrim la final de an? Ce vom spune la apus de viață? Va fi apusul vieții răsărit de împărăție?

Suntem mai trecători decât vrem să credem și parcă uneori ignoranți față de aceasta. De ce? Nu știu. S-ar putea că nu ne pasă pe atât de mult pe cât spunem, din moment ce nu facem. S-ar putea că arătăm doar ca să creăm impresii, când de fapt nu credem cu adevărat. S-ar putea multe, așa e cu amăgirile. Vrem să credem că avem gust dar de multe ori avem doar formă. Dar nu trebuie să zacem în neputința noastră de a da gust, ci mai degrabă să ne încredem că Cel ce ne-a făurit ne poate învrednici să fim sarea pământului. Dacă El este Cel care face învrednicirea El poate să țină până la capăt gustul.

Fără rețete dar cu certitudine, istoria ne dă o recomandare: să ne gândim mai mult la lumea viitoare ca să facem mai mult pentru lumea prezentă din jurul nostru. Creștinii care s-au gândit la lumea viitoare sunt cei care au făcut cel mai mult pentru cea de acum. Ineficienții au încetat în mare parte să se mai gândească la lumea cealaltă.

Abilitatea noastră de a-i iubi pe ceilalți se vede prin fapte autentice îmbrăcate în dragoste. Sarea e gustul vorbirii simple, cumpătate, dar sigure. Sarea (mai) e gustul bucuriei când altuia îi e greu, asta e, chiar dacă nu toți pot gusta asta.

Sarea (mai) e gustul tristeții când plângi cu cel de-a aproape. Sarea (mai) e gustul curajului și al încrederii când apare necunoscutul, e gustul încurajării când celuilalt îi e teamă. Sarea (mai) e gustul amarului când ai greșit și gustul dulceții iertării. Sarea (mai) e gustul păcii când învrăjbirea vrea să-și facă loc. Sarea e gustul îngăduinței când răul făcut nu vrea să rănească. Sarea e gustul transformării în ceva nepieritor.

Sarea e empatie, e preocupare, e intenționalitate pentru nevoile celui din jur.

Şi mă întreb: câtă sare sunt eu

când hrana lumii-o gustă Dumnezeu?
În care colţ din bucătăria Sa

se află fiinţa mea? – I. Piroșca

http://tineri.betania.ro/cata-sare-sunt-eu-2/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: