ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Cum să nu-ţi faci prieteni. Sau, cum să-i pierzi pe vecie pe cei pe care-i ai

  1. Minte! Pe oricine si pentru orice, in orice situatie, sa tesi o panza de minciuni din care sa nu inteleaga nimeni nimic. Adevarul sa-l stii numai tu.
  2. Înseală! Sa nu ai nici o retinere si nici o jena sa pacalesti, sa pagubesti pe cineva, nu conteaza cine. Numai interesul tau conteaza.
  3. Nu avea încredere! Sa nu te increzi in nimeni, nici in persoana care, inca, iti este alaturi. Sa nu crezi nici un cuvant din ceea ce spune; nu e sincera, vrea doar sa profite de tine.
  4. Loveşte! Cum gasesti punctul slab al cuiva, loveste fara mila. Fii sigur ca si el ar face exact la fel daca ar fi in locul tau. Deci, nu-i da ocazia asta niciodata.
  5. Jigneşte! Improasca pe oricine, orice, oricand, oriunde. Sa nu spui niciodata cuvinte frumoase. Calca cu incredere pe sufletul cuiva care a facut greseala sa se deschida in fata ta. Asta merita, e un om slab, e un nimic.
  6. Nu fi recunoscător! Meriti tot ceea ce primesti, asa ca nu e nevoie sa multumesti. Ba chiar meriti mai mult de atat, asa ca n-ai nici un motiv sa multumesti. Recunostinta – ce mai este si asta?
  7. Nu respecta! Ce daca cineva a muncit o viata, a studiat? Oricine poate face asta. Tu si numai tu trebuie sa fii respectat, ceilalti nu o merita. Numai ce ai facut tu e important.
  8. Nu ajuta! Niciodata, pe nimeni, in nici o situatie! Sa se descurce cum stie si cum poate! Si daca nu poate, asta e, viata e dura… Îl priveste.
  9. Nu dărui! Cadouri, daruri? Nici pomeneala! Sarbatorile au fost create de cei lenesi ca sa primeasca ceva pentru care n-au muncit. Adica de ce eu sa muncesc si ei sa se bucure de cadouri?
  10. Nu iubi! Niciodata, pe nimeni, in afara de tine! Numai tu meriti sa fii iubit, sa fii adorat, ceilalti nu! Barbatii sunt niste mincinosi ( mai putin tu daca esti unul ), iar femeile sunt niste prefacute ( mai putin tu daca esti una ), deci n-ai motive sa iubesti.

Atunci…
Nimeni nu va mai sti ce gandesti cu adevarat, nici chiar tu… Toti te vor ocoli pentru ca ii inseli si nu-ti mai ramane decat sa te inseli chiar pe tine;

Nimeni nu va avea incredere in tine, nici chiar tu… Toti vor avea grija sa se pazeasca de tine si poate sa-ti intoarca loviturile si nu-ti mai ramane decat sa te lovesti chiar pe tine;

Nimeni nu te va mai asculta si toti se vor feri de vorbele tale si nu-ti mai ramane decat sa te jignesti chiar pe tine;

Nimeni nu iti va mai da nimic si nu-ti mai ramanen decat sa-ti dai chiar tie si sa nu-ti multumesti;

Nimeni nu te va mai respecta si nu-ti ramane decat sa nu te mai respecti nici chiar pe tine;

Nimeni nu te va ajuta cand vei cere ajutorul si nu-ti ramane decat sa nu te mai ajuti nici chiar tu;

Nimeni nu-ti va mai darui nimic si nu-ti mai ramane decat sa nu-ti mai faci cadouri nici chiar tie;

Nimeni nu te va iubi si nu-ti mai ramane decat sa nu te mai iubesti nici pe tine;

Daca ai „respectat” vreodata una din aceste reguli, încearca sa te gandesti daca nu cumva ai gresit. Daca nu, te felicit pentru că esti om si te intreb: n-ai vrea sa-mi fii prieten?

(Anomim)

Publicat de Nicolae GEANTĂ la nicolaegeanta.blogspot.com

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.

Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.

Pentru rezervări sună la: +40 746.675.313 sau la: + 40 744. 731.49

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: