EDITORIALE

Tu L-ai văzut pe Isus? – Alexandru Fintoiu

Toma a fost arătat cu degetul de mulți de-a lungul timpului. Pe nedrept însă. N-a fost necredincios. Când Isus l-a rugat să pună mâinile în semnele cuielor, a avut credință și n-a mai fost nevoie de verificare. L-a văzut pe Dumnezeu și a crezut.

Mulți ar vrea azi să aibă credința lui Toma, dar există oameni  care merg la biserică în fiecare duminică și nu îi mișcă nimic. Pentru ei, în biserică sunt oameni, sunt cântări, sunt rugăciuni dar se comportă ca și cum Dumnezeu e plecat.

Astăzi le e ușor oamenilor să creadă prognoza meteo, horoscoape și multe prostii dar le e greu să creadă în Isus. Pe de altă parte, prea puțini vin la biserică cu credința că Dumnezeu poate ridica un bolnav din scaunul cu rotile.

Isus s-a adresat în mod special lui Toma ca să înțelegem că fiecare om în parte e important înaintea lui Dumnezeu, indiferent dacă are momente de îndoială.

Toți cei care au îndoială ar trebui să creceteze Scriptura nu să renunțe la ea și să se pună praful pe Biblie. Îndoiala cu abandon te depărtează de Dumnezeu dar, îndoiala accesorizată cu dorință de căutare de răspunsuri în Scriptură te apropie de El.

Cine caută găsește. Despre Toma nu ni se spune că a vrut să fugă de Dumnezeu, ci că nu era acolo cu ceilalți când s-a arătat Isus. Inima lui Toma tânjea după Isus de aceea și dorința lui enormă după certitudine.

Dumnezeu va binecuvânta orice om care tânjește după El. Cumva, Hristos se va arăta tuturor celor care Îl doresc din toată inima și care vor Adevărul.

Poate ți s-a arătat și ție și operația ți-a reușit, examenul l-ai luat, interviul l-ai trecut cu bine, copilul tău s-a întors la Dumnezeu sau ți-ai găsit partenerul potrivit.

Tu L-ai văzut pe Isus în toate astea? Unii Îl văd și în răsăritul de soare…

                                                                                                            Alexandru Fintoiu http://www.ciresarii.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: