EDITORIALE

Domnul lui Toma trăiește

Ioan 20: 27 – ,,Apoi a zis lui Toma: „Adu-ţi* degetul încoace şi uită-te la mâinile Mele şi adu-ţi mâna şi pune-o în coasta Mea; şi nu fi necredincios, ci credincios.”

Crucea liberă. Mormântul gol. Ștergarul făcut sul. Fâșiile de pânză aruncate. Perdeaua ruptă în două. Pământul cutremurat. Stâncile despicate. Morminte deschise deoarece mulți sfinți înviase. Femeile împreună cu cei 10 ucenici, lămuriți și ei în seara de paști că Isus chiar învinsese moartea. Dar Toma…!? Unde a fost?! I-au mai trebuit dovezi!?

Toma l-a văzut pe Isus în carne și oase, timp de 3 ani și jumătate. Necredința l-a făcut să uite de toate promisiunile Domnului și i-a închis ochii. A uitat că Fiul omului tocmai pentru a muri și a învia coborâ-se de la Tatăl. Îndoiala lui Toma de atunci este vorbită și astăzi, iar el este ștampilat ca fiind necredincios.

Și nu e de mirare! Pesimismul și ironia de care a dat dovadă la mormântul lui Lazăr și-a lăsat amprenta…

Dar nu e de condamnat! Interesant este faptul că el nu s-a oprit aici, la necredință. A avut dorința de a pune mâna pe cicatricele lui Isus, să verifice dacă este El cu adevărat. Când s-a lămurit căci este El, tocmai Hristosul înviat, s-a bucurat recunoscând și exclamând că Isus este Suveran peste el, făcându-L Domn și Dumnezeu al vieții sale!

Dovada lui Toma a fost însuși Hristos. Un Hristos personal, viu și palpabil, care i-a schimbat mintea, inima și viitorul. Domnul a avut răbdare cu el. L-a primit așa cum a fost. L-a iubit mult pe Toma, chiar dacă a avut îndoieli, absențe și puțină credință.

Deci… Dumnezeu L-a înviat pe Isus. Isus l-a înviat pe Toma. Și noi, la fel ca Toma, suntem martori vii ai Lui, înviați și răscumpărați prin jertfa de la Golgota. Iar asta trebuie să se vadă.

Domnul nostru este viu în veci de veci.

Trăiască El…!

http://www.ciresarii.ro/index.php/domnul-lui-toma-traieste/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: