ANUNTURI

Locul de unde mulți cred că Isus a înviat din morți primește o nouă înfățișare.

Biserica Sfântului Mormânt, din Ierusalim, a avut parte de o restaurare binevenită. Lucrarea începută acolo va conserva locul în care mulți cred că Isus a înviat din morți. În ceea ce se numește „micuța casă”, sau edicul, restauratorii au lucrat vreme de aproape un an. E un moment istoric, după acordul comun a trei comunități creștine.
Profesoara Antonia Moropoulou a coordonat proiectul. A fost o mare provocare pentru noi și provocarea va continua. A trebuit să asigurăm stabilitatea structurală a monumentului.
Ultima restaurare a ediculului a avut loc în urmă cu peste 100 de ani și doar după ce au început lucrările au înțeles în ce pericol se afla clădirea. Era pe cale să se dărâme. Era sprijinit doar de schelă, care era acolo de peste 50 de ani. Britanicii au construit acea schelă în 1947.
De data aceasta, echipa a mers mai departe, întărind clădirea și îndepărtând schela.
Monumentul a suferit o transformare completă, iar acum e ceea ce trebuia să fie pentru oamenii din ziua de azi.
Știrile CBN a avut o rară ocazie de a-și aduce telespectatorii înăuntrul ediculului. Ediculul înglobează ceea ce mulți spun că ar fi cel mai sfânt loc al creștinătății.
Sub această placă de marmură, se spune că ar fi mormântul gol în care Isus Hristos a fost îngropat și de unde a înviat din morți.
Acest mormânt gol e unul special, nu în mod intrinsec, ci datorită credinței noastre în Isus. El a murit, a fost îngropat în acest mormânt și apoi a înviat.
Potrivit multor pelerini creștini, ocazia de a se afla în locul în care a fost Isus e transformatoare.
Nu mi-am imaginat că poate fi atât de minunat. Chiar am avut sentimentul că Isus a fost aici. E un moment foarte special pe care-l împărtășesc cu Tatăl meu. E ceva de nedescris.
Urmează lucrări și înăuntrul bisericii. Sub edicul, echipa lui Moropoulou a descoperit că solul e atât de instabil, încât s-ar putea prăbuși. Ei sunt de părere că o restaurare completă va face locul mai sigur pentru anii ce vor urma.
Lucrările de la biserică constituie un alt exemplu al modului cum modernul și anticul se întâlnesc în Israel.
Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 172 – 1 aprilie 2017 la Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: