Intrebari & Raspunsuri

VIDEO: Care este perspectiva biblică asupra sexului?

Concepția îmbrățișată de bisericile tradiționale creștine este percepția culturii grecești că ceea ce este material, e păcătos și infect și că lucrurile spirituale sunt adevăratele realități care trebuie urmărite. Sexul făcând parte din lucrurile carnale, era considerat ca și ceva rău. Din păcate această idee a penetrat în Biserică și sunt prejudecăți nebiblice ce fac parte din moștenirea noastră greacă (elenă) și nu biblică. În Vechiul Testament nu găsești că este o calitate să fii virgin sau cast. Preoții, proorocii și toți oamenii, erau căsătoriți. Aceasta nu era o notă de bravură morală de excepție în care trebuia să fii virgin, pentru că sexul era considerat o parte naturală din ceea ce Dumnezeu a creat. Sexul nu este invenția pornografilor de la Hollywood sau a lui Satan. Sexul este invenția genială a lui Dumnezeu, care a lăsat acest lucru pentru realizarea intimității dintre un bărbat și o femeie: cei doi vor fi un singur trup. Dumnezeu a pus în oameni nevoia de intimitate. Sexul este lăsat mai apoi pentru bucurie și plăcere și pentru procreere, dar nu aceasta este prima condiție. În Noul Testament spune „să nu ne văduvim de relația dintre un bărbat și o femeie”. Datorită unirii sexuale, omul a ajuns să fie partener cu Dumnezeu la cea mai glorios lucru: a da naștere vieții (copiilor).

Care este importanța de a avea o concepție biblică despre lume și viață în abordarea, discutarea și interpretarea corectă a problemelor de sexualitate?
Înțelegerea că trăim într-un univers moral al lui Dumnezeu este definitorie pentru ceea ce suntem și facem. Legile Lui nu sunt date ca să ne apese, ci ca să împlinească ceea ce a rămas în noi. Nimic nu va aduce împlinire și satisfacție în viețile noastre, decât împlinirea legilor Lui. Unul dintre cele mai puternice instincte puse de Dumnezeu în noi este instinctul sexual. Dacă acesta este practicat în cadrul legilor morale ale lui Dumnezeu, acesta este înfloritor. Sanctitatea sexului asigură sanctitatea familiei și a vieții. Familile sănătoase sunt date de sanctitatea sexului. Societățile care nu au respectat sanctitatea sexului au fost din ce în ce mai toxice și mai disfuncționale. Consecințele au fost devastatoare, consecințe în care oamenii au început să celebreze bestialitatea, inclusiv incestul și necrofilia. Diavolul vine cu agenda lui pentru că știe că dacă reușește să îl atace pe om la ce este mai puternic în el, atunci îl are pe om în întregime.
Afla mai multe despre sexualitate, din perspectiva crestina: http://alfaomega.tv/viata-spirituala/…
Extras din emisiunea Realitati si perspective 39 – Ce spune Biblia despre sexualitate. Urmăriți emisiunile „REALITĂȚI ȘI PERSPECTIVE” pentru a obține o perspectivă creștină asupra contextului actual în care trăim – în fiecare sâmbătă, de la ora 21, la Alfa Omega TV. Urmărește toate emisiunile Realități și Perspective – http://alfaomega.tv/mediacenter/categ…
#RSP #RealitatiSiPerspective

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: