Intrebari & Raspunsuri

Cum să-ți alegi prietenii?

david_ionatan_imagineUn proverb bine cunoscut spune: „Spune-mi cine-ţi sunt prietenii şi-ţi voi spune cine eşti tu.” În Sfânta Scriptură este scris: „Cine îşi face mulţi prieteni, îi face spre nenorocirea lui, dar este un prieten care ţine mai mult la tine decât un frate.” Tinerii ajung la o vârstă când cuvântul părinţilor nu mai este autoritar pentru ei. În schimb, cuvântul prietenilor uneori are mai mare autoritate decât cuvintele părinţilor sau a oamenilor ce ne vor binele. De obicei, criteriile după care tinerii îşi aleg prietenii sunt următoarele: statutul înalt în societate, bunăstare materială, să fie cool etc. Mai puţini îşi aleg să prietenească cu cineva pentru caracterul și valorile frumoase pe care le are şi nu pentru lucrurile materiale pe care le are el.

Prietenul adevărat nu se lasă câştigat de împrejurare

Pe când eram student la INEFS, m-am legat cu nişte prieteni care au influenţat rău asupra vieţii mele. Furt, bătăi şi alte împrejurări de felul acesta m-au dus până acolo încât într-o zi eram la un pas de a fi exmatriculat din Institut. Ceea ce a făcut să-mi vin în fire au fost antrenamentele de Taekwon-do, la care studiam şi Sfânta Scriptură, care m-au ajutat să iau hotărâri corecte în viaţa mea.

De multe ori suntem puşi în faţa unor împrejurări când trebuie să luăm hotărâri ce ne pot schimba viaţa spre bine sau spre rău. Înţeleptul Solomon, ca şi un tată bun, i-a dat învăţături de bun simţ fiului său pentru a evita prieteniile rele. Astfel, în cartea Proverbe 1:8-19 el spune astfel:

Ascultă, fiule, învăţătura tatălui tău şi nu lepăda îndrumările mamei tale! Căci ele sunt o cunună plăcută pe capul tău şi un lanţ de aur la gâtul tău. Fiule, dacă nişte păcătoşi vor să te amăgească, nu te lăsa câştigat de ei!

Solomon îl atenţionează pe fiul său cu privire la trei lucruri la care trebuie să fie atent într-o prietenie și anume la motivul invitaţiei pe care ţi-o face un prieten. Dacă scopul celor ce te invită este de a te înşela, atunci trebuie să refuzi invitaţia de a merge cu ei. De obicei, cei ce te invită îţi comunică din start dorinţele şi scopul lor.

Citeste mai mult https://moldovacrestina.md/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: