EDITORIALE

De ce terapie creştină într-o mare de terapii seculare?

”Nu toți dintre cei care au nevoie de ajutor au ajuns la un grad de deteriorare încât să aibă nevoie de medic psihiatru. Chiar dacă linia de demarcație este foarte fină și poate fi stabilită doar de specialist, noi dorim să formăm terapeuți în acest sens, terapeuți care să fie parte din echipe multidisciplinare și care să ajungă în teren, acolo unde este nevoie. Orice simplă tulburare poate să degenereze cu timpul, iar aceste afecțiuni pot să lovească în orice om, indiferent de statut social, vârstă, sex, apartenență religioasă sau orice alt criteriu.
Hristos a rezolvat problema îndrăcitului din ținutul gadarenilor instantaneu, pentru că doar Dumnezeu poate face așa ceva — noi ca medici psihiatri, pastori putem să ajutăm ca omul să poată într-o eventualitate ajunge la acel punct de vindecare completă, dar aceasta este făcută și este în întregime la latitudinea lui Dumnezeu…

…ce facem cu cei care încep doar în mică măsură să aibă anumite probleme și nu necesită intervenții psihiatrice complexe pentru că se pot trata doar prin discuții? … Îl trimitem acasă sperând că timpul sau alte noțiuni pe care nu le înțelegem vor vindeca și totul va avea un final fericit? Se cunoaște faptul că prevenirea unei boli este nu doar mult mai ieftină, dar este mult mai binevenită, ușoară și accesibilă pentru toată lumea.

Citește mai mult https://www.facebook.com/vladschlezak/

--

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: