EDITORIALE

ELIBERAT DE VRĂJMAȘI, DAR ROBIȚI DE FRAȚI!

Când citim titlul parcă nu credem într-o asemenea afirmație, dar întâmplările neplăcute din viața lui Ieremia ne confirmă că acest lucru este posibil. El este o încurajare pentru cei ce trec prin asemenea situații.
Să ne amintim și de tensiunile care au fost între cârmuitorul Irod și profetul Ioan Botezătorul. Ioan condamnă public căsătoria lui Irod cu cumnata lui. Irod cu toată autoritatea lui se temea de Ioan pentru că-l știa ca fiind un om neprihănit și sfânt. Uneori îl ocrotea, de multe ori stă în dilemă neștiind ce să creadă și-i ascultă predicile și profețiile cu plăcere (Luca 6:20).
Ce frumos este ca slujitorul să aibă o asemenea influență în societate!
Profețiile lui Ieremia erau citite și la curtea lui Nebucadnețar. Babilonienii știau despre nemulțumirea lui Iehova și pedepsele pe care le pregătea pentru disciplinarea poporului neascultător. Foarte semnificativ este versetul 3 din capitolul 40 unde un slujbaș păgân pune încă o dată degetul pe rană, argumentând și întărind cuvintele spuse de Domnul prin profeții săi că ei au fost trimiși să pedepsească neascultarea și păcatul poporului față de Dumnezeul lor.
De multe ori și noi suntem apostrofați prin cuvintele oamenilor din jur cu privire la atitudinea și starea noastră nepotrivită. Cu toate că știm adevărul, ne dezvinovățim și nu avem puterea să recunoaștem că am păcătuit împotriva lui Dumnezeu și împotriva semenilor. Când nu ne recunoaștem păcatul și pe deasupra ne dezvinovățim, intrăm sub jurisdicția păcatului înfăptuit cu voia care duce la pierzare.
Dacă vrem să fim slujitori fideli Domnului, trebuie să ne asumăm responsabilitatea de a trăi și umblă în lumină, de a transmite Cuvântul curat al Domnului, dar și acela de a ne recunoaște greșelile (Psalmul 32:5). Teama de oameni este o cursă, spune Biblia. Așa a fost, este și va fi în continuare.
Ieremia este un exemplu extraordinar în integritate, dar și în curaj. Se lasă cu totul în voia lui Dumnezeu, iar Dumnezeu își face lucrarea prin el și cu el. În urma slujirii pe care o face, profetul Ieremia este urât de toți și de câteva ori i se pun capcane pentru a fi omorât. După cucerirea Ierusalimului, Ieremia este eliberat de către căpetenia străjerilor – slujitor haldeu, care îl tratează cu multă demnitate și respect oferindu-i alimente, daruri și libertatea pe care frații săi iudei i-o răpiseră. Ieremia primește un statut special din partea babilonienilor, acela de a circula prin țară fără opreliști. În timpul acesta el își continuă slujba încredințată de Dumnezeu, aceea de a vesti cuvintele Domnului. Frații săi iudei nici acum nu cred profețiile lui și din nou îl iau ca și rob.
Cât de corupt și depravat poate fi omul!
Ieremia nu face parte din categoria oamenilor fricoși, el rămâne un exemplu de integritate și curaj. Se lasă în voia Domnului și Domnul își face lucrarea cu el.
Astăzi, oamenii se dedică oamenilor – în loc să se dăruiască lui Dumnezeu – devenind de bună voie robi oamenilor, primind ca plată o laudă, o poziție, o promisiune sau nimic.
Domnul Isus spunea că dacă vrem să-L urmăm trebuie să ne lepădăm de noi înșine și să ne luăm crucea (Marcu 8:34). Dacă vrem să fim liberi trebuie să-L urmăm pe Domnul Isus pentru că El ne dă odihnă și ne duce la odihnă.
Pe cine vrem să urmăm?
Autor: Lenuța și Puiu Popovici

Sursa: http://tineri.betania.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: