EDITORIALE

Aspecte ale uitării – Alexandru Fintoiu

uitareUitarea este ca un cuțit cu două tăișuri. Există lucruri care merită uitate iar altele care, dacă le uiți, săvârșești un păcat. Uneori, nu alegi tu să uiți, alteori, vrei să uiți și nu poți. Uitarea nu e un act volitiv, deși unii se mai chinuie și nu reușesc. Uitarea însă poate fi un act al ignoranței de zi cu zi.

În unele cazuri uitarea poate fi o binecuvântare. De exemplu să uiți că cineva ti-a făcut rău și cu prima ocazie sa-i faci bine. În Psalmul 103 suntem îndemnați să nu cumva să uităm că Domnul ne face bine de fiecare dată. Lui Dumnezeu nu-i plac oamenii loviți dintr-o dată de vreo amnezie.

În alte cazuri uitarea poate fi un blestem și nimeni n-ar dori să aiba astfel de probleme. Să avem grijă.

Să nu uităm niciodată de părinți. Exită români specialiști la asta. Au fost crescuți așa cum s-a putut iar când a venit momentul să-și ia zborul din cuib, au uitat de unde au plecat. Părinții mor triști, singuri și încet. Un mare păcat pe care Dumnezeu îl cunoaște deși I-ar plăcea să nu-l vadă.

Să nu uităm niciodată de țara în care ne-am născut. Cunosc oameni care au plecat dincolo de graniță și nu i-a păsat de ce au lăsat în urmă. Au fost mai importanți banii și senzația de siguranță. Dar, uneori e mai bine sărac și fericit decât bogat și plin de griji. Țara? Cu certuri, cu lupte între partide, cu nedreptăți, cu orori? Așa cum este ea, aici ne-am născut și n-avem voie să uităm.

Să nu uităm niciodată biserica. Ea există pentru ca noi să fim împreună biruitori în drumul către cer. Alții o părăsesc, unora nu le pasă de ea, mulți o ignoră iar ateii o disprețuiesc. Fără biserică nu se poate să rămâi sus. Fără biserică am fi ca în fabula lui Jean de la Fontaine, cu mielul și lupul. Mielul se duce singur să bea apă și se întâlnește cu lupul. Intră în discuție cu el și sfârșește la grătar. Nu poți să fii singur în lupta cu diavolul că ajungi victimă.

Să nu uităm niciodată de Dumnezeu. El este Cel mai important în ierarhie. Cu El se începe și cu El se sfârșește. Dacă Dumnezeu lipsește dintr-un domeniu din viața noastră, domeniul acela e sortit eșecului. Așa că ar fi bine să nu uităm să-L avem în portofelele noastre, în mașinile și casele noastre, în viața de zi cu zi și cel mai important, în inimă.

Să nu uităm niciodată că nici Dumnezeu nu uită.

                                                                                                                                 Alexandru Fintoiu

www.ciresarii.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: