EDITORIALE

SĂPTĂMÂNA PATIMILOR: Marți – Autoritatea lui Hristos și habarniștii- Nicolae Geantă

Orbii căutau vedere. Șchiopii un sprijin. Săracii mâncare. Gloatele un Împărat. Păcătoșii un Mântuitor. Dar fariseii căutau contre. Faulturi în careul religiei…Marțea dinaintea răstignirii, “preoții cei mai de seamă, cărturarii și bătrânii au venit deodată la Isus”. Ei, experții Legii, delegația ritualiștilor, nu concepea ca cineva să vorbească în Templu fără aviz de la Sanhedrin. “Cu ce autoritate faci aceste lucruri, Isuse?” Dacă va răspunde că e Mesia, îl vor aresta pe loc. E blasfemie! Dacă va răspunde că de la El putere, e erezie! Îl vor declara megaloman periculos. Și-L vor prezenta lui Pilat. Acum sigur îl vor prinde…

Dar Hrist îi pune în dilemă. “Vă spun, dacă răspundeți cu ce putere lucra Ioan?” Dacă ziceau că era de la Dumnezeu, trebuiau să justifice de ce nu l-au primit! Dacă ziceau că era de la oameni, că n-ar fost divin Botezătorul, riscau să fie linșați de mulțime! “Nu știm”. Era răspuns fals, ca ei. Știutori de religie dar habarniști de Dumnezeu. “Nici Eu nu vă spun!”

Mă tem că şi astăzi sunt o mulţime de creştini care deşi ştiu răspunsul îl ascund după minciună! Oamenii aceştia cred mai mult în autoritatea lor decât în autoritatea lui Hristos!

Rugaţi-vă ca în biserici să se spună totdeauna adevărul, chiar cu riscul de a fi “linşat” de habarnişti! Rugați-vă şi ca Dumnezeu să nu țină tainele Sale ascunse de noi! Tocmai de asta a SUFERIT la Golgota!

Nicolae Geantă

Sursa: http://www.ciresarii.ro/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: