EDITORIALE

Singurătatea și ajutorul potrivit – Mario Bîc

Geneza 2: 18 – “Domnul Dumnezeu a zis: „Nu este bine ca omul să fie singur; am să-i fac un ajutor potrivit pentru el.”

Bărbătul fără Dumnezeu spune că femeia este problema și că ea are nevoie de el. La fel se aplică și invers. Femeia fără Dumnezeu spune că bărbătul este baiul și că el are nevoie ea. Adevărul pur este că și bărbatul are nevoie de femeie, dar și femeia are nevoie de bărbat. Dumnezeu i-a creat pe amândoi ca să fie unul pentru altul, un ajutor potrivit.

Niciun om nu este complet dacă este singur. Fiecare om are nevoie de companie. Pentru a întâmpina această nevoie, Dumnezeu a rânduit căsnicia și i-a dat lui Adam o soție. Pe binecunoscuta Eva. Căsnicia este cea mai strânsă și intimă formă de relație posibilă între două persoane. De fapt, este atât de apropiată, încât cei doi devin una.

Pentru cei mai mulți necăsătoriți, ideea cea mai practicată este că ajutorul potrivit va fi fata sau băiatul perfect. Acest lucru nu este adevărat și nici nu există! Dumnezeu a zis în inima Lui că îi va face omului un ajutor potrivit, nu un ajutor perfect. Ajutorul potrivit nu înseamnă băiatul sau fata perfectă. Ajutorul potrivit nu înseamnă perfecțiune. Ajutorul potrivit înseamnă calități, defecte, plusuri și minusuri. Ajutorul potrivit n-are cum să fie perfect deoarece și el la rândul lui te așteaptă pe tine tot ca pe un ajutor potrivit. În aceasta se poate gusta frumusețea și superbitatea lui Dumnezeu: când din doi imperfecți se formează una perfectă!

Singurătatea nu și-o dorește nimeni, dar totuși Dumnezeu a lăsat o singurătate de bun gust și sănătoasă. Pentru o anumită perioadă de timp, trebuie să prețuim singurătatea, iar cine nu o prețuiește, va trebui să învețe să o prețuiască. Acestei singurătăți trebuie să-i dăm valoarea și cinstea cuvenită. Ea trebuie privită ca fiind ceva normal. Nu uitați însă că această singurătate are inscripționat pe ea termenul de valabilitate, iar acest termen de valabilitate doar Dumnezeu știe când va expira.

Practicată fie singurătatea care ne îndrumă pașii pentru a întâmpina ajutorul potrivit, la vremea potrivită.

De aceea, prefer să mă bucur de singurătate cât încă o mai am.

Încetul cu încetul își va lua zborul…

Mario Bîc

Sursa: http://www.ciresarii.ro 

 

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: