ULTIMELE STIRI

Mircea Dolha: Comunicat de presă –  Cazul soților Bodnariu din Norvegia

Sustine. Doneaza, Dumnezeu te va rasplati!

$3.00


Cunoaștem cazul soților Bodnariu din Norvegia despărțiți de cei cinci copii ai lor în luna decembrie a anului trecut, care a declanșat un val de reacții dintre cele mai diverse în opinia publică de la noi. Faptul că într-o țară civilizată și cu resurse financiare mari cum e Norvegia se întâmplă lucruri extreme, nu ne poate face să uităm că, totuși, în societatea românească există o alta extremă cu multe probleme nerezolvate în privința asigurării unui climat de dezvoltare armonioasă și a unei vieți ferite de griji materiale elementare copiilor noștri, care, din cauza reducerii natalității, sunt și așa mult prea puțini. Şi nu avem voie să stăm cu mâinile încrucişate. Trebuie să facem ceva!

 Se pot constata, în cadrul ansamblului populației autohtone, două tendințe, care, aparent, se bat cap în cap. Pe de o parte, se reproșează că, în multe familii românești, există o mult prea mare dependență, care nu este întotdeauna cauzată de lipsurile materiale, a copiilor față de părinţii lor, până la vârste de neimaginat în alte țări, iar, pe de alta parte, se întâlnește, din păcate, și fenomenul contrar: abandonul multor copii nou-născuți, încă din maternități, sau chiar a celor mai mari.
 Știu că se poate aduce scuza sărăciei extreme din unele medii, dar, dacă privim în istoria noastră, nici pe acele timpuri nu eram foarte bogați și totuși se întâlneau mult mai puține cazuri în care copiii erau abandonați. Nu vreau să dau exemplul popoarelor care se laudă că de sute de ani nu mai au copii abandonați sau analfabeți!
 Și cu toate că numărul copiilor abandonați și instituționalizați se ridică la ordinul zecilor de mii, sistemul de adopții funcționează greoi, iar familiile dornice să adopte copii și chiar cele care dețin atestatul de familie aptă pentru procesul de adopție, întâmpină dificultăți care par uneori insurmontabile.
 Din acest motiv, pentru a simplifica procedura adopției copiilor în România, Grupul Parlamentar al Partidului Național Liberal a depus o serie de amendamente foarte necesare la Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 273/2004, privind procedura adopției, precum și la alte acte normative – PL-x nr. 830/2015, care au fost adoptate de Comisia pentru muncă și protecție socială, în data de 2 februarie 2016.
 Acestea vizează, printre altele, scurtarea unor termene pentru accelerarea procesului de adopție, spre a oferi multor copii șansa de a crește în siguranță și de a se bucura de dragostea unei familii, dar și mamele care adoptă copii mai mari de 2 ani vor beneficia de o îndemnizație lunară de 1700 lei și de un concediu de acomodare de maxim 1 an.
 Sper că aceste amendamente vor fi adoptate și de către celelalte două comisii raportoare, dar și de către Plenul Camerei Deputaților, atunci când vor fi dezbătute, pentru a ne demonstra nouă înșine că ne putem rezolva singuri problema copiilor abandonați, fără a mai avea nevoie de încă o Baroană Emma Nicholson pentru asta!
 Mircea Dolha,  Vicepreşedinte PNL

  

Doneaza – sustine! Strângere de fonduri pentru un nou format

$3.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Strângere de fonduri pentru un nou format. Multumim

$1.00

Despre ADMIN (26187 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: