EDITORIALE

Norvegienii Penticostali Nu Stiu Ce Se Intampla La CPS – Marianne Haslev Skanland

Penticostalii norvegieni: protectia noastra a copilului este asa de buna!
De Marianne Haslev Skanland
(Translation/TRADUCERE AGNUS DEI – http://www.mhskanland.net/page120/page303/page303.html)
Cazul Bodnariu din Norvegia, in care cei cinci copii au fost luati de la parintii lor, care sunt crestini activi penticostali, a declansat mai multe demonstratii in strainatate. Ce a provocat reactii este in primul rand faptul ca parintii au fost acuzati de cresterea copiilor lor pe principiu de invatatura „fundamentalist crestina.” Acuzarile de pedepse fizice a copiilor, aduse impotriva parintilor sunt, palme la fund si trasul de ureche. Ca de obicei (indiferent ce parintii ar fi facut), se tine in obscuritate si nu se acorda nici o atentie socului si durerii pricinuita copiilor, ca rezultat al privarii de parintii lor.
Dar reactiile din alte tari, din fericire, chiar si in cercurile crestine, nu sunt limitate numai la aspectul religios. Multi oameni, si de asemenea multi crestini, se trezesc la realitatile a ceea ce stilul de sistem occidental de protectie al copilului face la toate tipurile de familii, exprimandu-se prin proteste impotriva fundamentelor (principiilor) si de asemenea impotriva altor cazuri pe langa celui al familiei Bodnariu.
Cu crestinii din Norvegia este insa o alta poveste. Sunt unii care sunt cu adevarat independenti si curajosi, dar acestia sunt putini. In general, grupurile crestine sunt preocupate in mod considerabil cu prezentarea unei fete neimpecabile si mentinerea in pas cu oficialii norvegieni. Cazul Bodnariu din cate se pare, a fost”considerat” de Miscarea Penticostala din Norvegia. Aceasta este ceea ce publicatia lor raporteaza in publicatia lor, Korsets Seier (Victoria Crucii):
– Pinsevenner forfølges ikke av barnevernet (Penticostalii nu sunt persecutati de catre CPS).
«Vi har ikke grunnlag for å tro at vi blir behandlet annerledes enn andre», skriver Lederrådet (Nu avem nici un motiv ca sa credem ca suntem tratati diferiti fata de ceilalti). Korsets Seier, Ianuarie 13, 2016.
Se reduce la faptul ca Korsets Seier este satisfacut atata timp cat penticostalii din Norvegia nu sunt tratati mai rau decat ceilalti in puterea agentiei de protectie a copilului.
„… til den generelle situasjonen i Norge vil vi uttale vi opplever at norske myndigheter, inkludert barnevernet, behandler ulike religiøse grupper på en rettferdig og god måte.” (…Despre situatia generala din Norvegia, dorim sa ne exprimam ca noi experimentam din partea autoritatilor norvegiene, incluzand CPS, ca suntem tratati la fel ca si alte grupari religioase intr-un mod bun si drept).
Liderul Sigmund Kristoffersen:
„KRISTOFFERSENS OPPGJØR: «Jeg er forskrekket over mistenksomheten, frykten og feiltolkningene».” Confruntarea lui Kristoffersen: ,,Sunt socat despre suspiciunea, teama si interpretarile gresite”.
Deci ei sunt la fel de rai ca si redactiile din ziarele crestine norvegiene: Dagen and Vårt Land, cu alte cuvinte. Cf Den kristne avisen Dagen, Vårt Land kaster seg inn i koret med kjent lovsang, Kommentar 1, Kommentar 2, Kommentar 3 (numai in Limba Norvegiana).
Modul in care „crestinii” din Norvegia actioneaza (sau mai degraba evita sa actioneze), in ceea ce priveste CPS si victimilor lui CPS, nu este o publicitate positiva de vederi crestine asupra felului de viata. Dar aceasta arata in mod asa de clar ca familiile care sunt expuse pericolului celor de la CPS, stiu ca nu au nici o speranta la care sa se astepte de la acestia care se declara ucenici ai lui Christos, aici in avanpostul nostru din partea de nord.
Acesti auto declarati detinatori ai invataturii si purtatori de cuvant pentru samariteni, ar trebui probabil sa se uite la cativa straini care inteleg mult mai mult decat inteleg ei insisi. Nu ca toata lumea din strainatate intelege ca abuzul CPS este un sistem general, care poate lovi pe oricine. Nu ca fiecare crestin din strainatate este interesat de soarta familiilor daca nu sunt persecutati in primul rand pentru credinta lor, Dar unii dintre ei inteleg. Va prezint un comentator recent la articolul lui Jan Simonsen din ziarul Praga Post :
„… Sunt surprins de faptul ca acei lideri din tara dumneavoastra nu inteleg situatia reala. Am fost la ambele mitinguri, prima la Bucuresti si ieri la cea din Washington D.C. cu scopul de a incerca sa ridicam nivelul de cunoatere a ceea ce se-ntampla , nu numai in cazul Bodnariu , dar si pentru cei „3-4 copii” care „sunt luati de la parintii lor” in fiecare zi.
Ma rog si astept cu nerabdare pentru o trezire la realitate nu nnumai in Norvegia, dar si in alte tari care sunt in aceiasi situatie ca si cum Norvegia este acum.
Cu stima, Florin Peretz
Fondator de si Presedinte de Onoare – Asociatia Oamenilor de Afaceri Crestini si Profesionisti din Romania (ACBPR).
Presedinte – Romani Crestini de Pretutindeni de Oameni de Afaceri si Profesionisti (WRCBF)”

Sursa: https://rodiagnusdei.wordpress.com

  

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: