ANUNTURIEDITORIALEStiri

UE vrea să muncim sâmbăta

exhausted_orAngajaţii din Romania şi din intreaga Europă ar putea fi loviţi in plin de o nouă măsură care va da naştere unor mari dispute. Săptămana viitoare, Comisia Europeană va propune modificarea timpului de lucru, de la cinci la şase zile lucrătoare pe săptămână, adică va deveni obligatoriu să muncim 48 de ore săptămânal. Iniţiativa a fost luată la presiunea patronilor europeni, cu intenţia de a reduce din cheltuielile de personal.
În consecinţă, mai bine de 10.000 de sindicalişti din UE au anunţat că, între 15 şi 17 decembrie, vor ieşi în stradă, la Strasbourg, în Franţa, pentru a protesta. Dacă această măsură va fi acceptată la nivel european, ţara noastră va trebui să preia imediat şi întocmai directiva.

Sindicaliştii anunţă proteste

Cu toate că măsura, care ar fi aplicată din luna aprilie, ne-ar putea scoate din criza financiară, Confederaţia Sindicală Cartel Alfa se pregăteşte de proteste. Liderii grupării vor să atragă atenţia că schimbările dorite sunt în defavoarea lucrătorilor, încălcând convenţiile Organizaţiei Internaţionale a Muncii. “Deja ne gândim să organizăm mai multe dezbateri şi mese rotunde pentru a convinge factorii de decizie din oeara noastră să nu prelungească programul românilor”, ne-a spus Bogdan Hossu, liderul sindicatului Cartel Alfa.

Românii spun că se vor conforma acestor decizii

Sursa:Libertatea
zi părerea ta

--

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: