EDITORIALE

Nu voi… Dumnezeu!

BIBLIACe frumos din partea lui Iosif! Vedem în declaraţia acestuia un gest care arată deplina lui încredere în Dumnezeu. Dacă privim în ansamblu, viaţa lui Iosif de până în acest punct, putem să împărţim viaţa acestuia în două etape. Prima etapă este etapa în care Iosif a trăit experienţe de nedorit, iar cea de-a doua parte este cea în care Iosif s-a maturizat de pe urma experienţelor anterioare.

Oprindu-ne la acest verset îl vedem pe Iosif declarând un adevăr care se aplică tuturor credincioşilor. “Aşa că nu voi m-aţi trimis aici, ci Dumnezeu”, sunt cuvintele prin care Iosif este de acord cu două lucruri:

• În primul rând, el spune că noi ca şi credincioşi putem admite mereu că indiferent de situaţie, Dumnezeu poate să intoarcă tot răul spre bine. Dumnezeu poate răscumpăra timpul din viaţa noastră, şi la fel ca şi în cazul lui Iosif, după perioada de furtună putem fi siguri că Dumnezeu poate aduce iar soarele în situaţia noastră.

• În al doilea rând, Iosif declară că Dumnezeu este cel ce ne alege pe noi şi nu noi îl alegem pe Dumnezeu. Probabil că din impuls în prima etapă a vieţii sale, Iosif ar fi mizat pe faptul că fraţii lui sunt vinovaţi. Acum, ajuns matur din punct de vedere spiritual, nu mai poate concepe acest aspect. “Nu voi, ci Dumnezeu! El este cel care m-a ales şi m-a făcut ca un tată al lui Faraon, stăpân peste toată casa lui şi cârmuitorul întregii ţări a Egiptului.”

Cu toată inteligenţa lui, Iosif nu ar fi putut concepe un plan atât de complex în aşa fel încât în câţiva ani să devină mâna dreaptă a lui Faraon. Cu toate acestea el a ajuns mâna dreaptă a lui Faraon datorită planului lui Dumnezeu, datorită alegerii făcute de El.

Mi-aş dori să fim încurajaţi de Iosif. Să fim încurajaţi ştiind că Dumnezeu poate răsturna situaţiile rele în favoarea noastră, şi totodată că suntem aleşi să împlinim un plan care este de departe un plan desăvârşit, prin care într-o foarte mare măsură, tot noi vom avea de câştigat:

În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinţi şi fără prihană înaintea Lui…

http://tineri.betania.ro/nu-voi-dumnezeu/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: