ANUNTURI

Pastor Daniel Brânzei – Ne rugăm sau (și) protestăm?

Această falsă dihotomie este desfințată de una din cele mai cunoscute întâmplări din Biblie:
,,Amalec a venit să bată pe Israel la Refidim. Atunci, Moise a zis lui Iosua: „Alege nişte bărbaţi şi ieşi de luptă împotriva lui Amalec. Iar eu voi sta mâine pe vârful dealului cu toiagul lui Dumnezeu în mână.” Iosua a făcut ce-i spusese Moise şi a ieşit să lupte împotriva lui Amalec. Iar Moise, Aaron şi Hur s-au suit pe vârful dealului.
Când îşi ridica Moise mâna, era mai tare Israel şi când îşi lăsa mâna în jos, era mai tare Amalec. – Exod. 17:8-11).
1910514_992203720853323_8435189165024068208_nLucrarea (lupta) lui Dumnezeu este o acțiune de echipă! Fiecare participant are partea lui de responsabilitate. Iosua trebuia să lupte în vale, Moise, Aaron și Hur trebuiau să se roage pe vârful dealului.
Să zicem că Iosua ar fi observat dependența biruinței din vale de poziția mâinilor lui Moise și ar fi zis: ,,Băieți, oprim lupta! Nu depinde de noi. Hai să ne așezăm la umbră sau, și mai bine, haideți să ne alăturăm și noi în rugăciune celor de pe vârful dealului ….“

Oricine vede falsitatea unei asemenea ,,interpretări“. Lupta și rugăciunea nu se exclud reciproc, ci se complectează!
La treabă, deci! La treabă!
Cu înțelepciunea și spiritualitatea care-l caracterizează, Cristian Ionescu a proclamat zilele de 19-21 Ianuarie drept zile de post și rugăciune. Le facem deci pe amândouă! Protestele trebuie și ele să continue!
Pastor Daniel Branzai

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: