ANUNTURI

TREI TESTE ESENȚIALE ALE CAZULUI BODNARIU

bodnariu-465x390Cazul Bodnariu ne testează sub trei aspecte de esență ale mentalității noastre de creștini:

  1. Spiritul de acceptare plenară a Cuvântului lui Dumnezeu în competența Sa de a ne dicta cum să trăim crezul creștin, sau acela de selectivitate manifestat de orientările liberal-creștine;
  2. Spiritul de acceptare condiționată a autorităților pământești, doar atâta vreme cât nu intră în contradicție și nu se impun în locul lui Dumnezeu și al valorilor noastre creștine, sau acela de încredere și subordonare naivă și/sau complicitară;
  3. Spiritul de discernământ și simplificare a argumentelor în forma lor reală, sau acela de a înghiți redefinirile lingvistice și diversiunile ideatice în care se poartă un argument.

Cazul Bodnariu ne obligă să înțelegem că, prin Biblie sau Sfintele Scripturi, Dumnezeu ne învață nu doar ce să credem ci și cum să trăim, că aceasta include componenta creșterii și educării copiilor noștri, că aceasta la rândul ei include formele de disciplină care pot fi folosite și, în acest cadru, faptul că există asemenea forme de pedepsire corporală (nuiaua), nu doar recomandate însă chiar poruncite de Cuvântul lui Dumnezeu! Nu susținem abuzul, dar nici nu putem să ne dezicem de ceea ce spune Biblia negru pe alb. Dacă ai hotărât să nu faci uz de nuia, aceasta este alegerea ta, dar nu este normal să criminalizezi folosirea ei!

Cazul Bodnariu ne obligă să înțelegem că nu doar atunci când cineva este dat afară din servici, retrogradat din funcție sau îi este blocată orice șansă de promovare datorită afilierii religioase, generic vorbind; nu doar atunci când este maltratat, încarcerat sau chiar anihilat datorită crezului său; nu doar atunci când i s-ar lua copiii pentru că părinții aparțin unei denominații religioase; ci și atunci când unei persoane i se impută și i se criminalizează exercitarea unuia sau mai multe precepte ale religiei sale în virtutea cărora își trăiește viața și își educă familia!

Să fie clar, lupta în care suntem angajați în cazul Bodnariu este pentru drepturi umane fundamentale, între care unele de drept legal și procedural, altele de ordin religios și nu puține de ordin existențial, biologic, natural! Constituția Americii începe cu o litanie a drepturilor pe care (acum, STRIG) NU NI LE DĂ NIMENI PENTRU CĂ NU SUNT DE LA EI SAU ÎN COMPETENȚA LOR SĂ NI LE DEA, ÎNFUMURAȚII DE EI CU LEGILE LOR CU TOT, CI DOAR SĂ CONSTATE CĂ NE-AM NĂSCUT CU ELE, DATE DE CREATORUL NOSTRU, DUMNEZEU!!!

Parte din acestea au de-a face cu dreptul la conștiință liberă, dreptul la exprimare, dreptul la auto-apărare, dreptul de a întemeia o familie în virtutea evidențelor și compatibilităților biologice, normale! Da, bineînțeles, toate acestea cu anumite limite de bun simț!

Am urmărit în ultimele zile avalanșa mediatică pe care a stârnit-o acest caz. Sunt cât se poate de satisfăcut, în ciuda faptului că unele aspecte esențiale ale acestei dezbateri lipsesc din repertoriul gândirii multora. Dar, mai pe ocolite, mai pe de-a dreptul, vom ajunge unde trebuie! Până una alta, demersurile noastre au intrat într-o fază de binevenit haos. Toată lumea vorbește peste tot despre ceea ce se întâmplă în Norvegia!

Și, asta ne-am dorit, nu?

sursa: https://popaspentrusuflet.wordpress.com/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: