EDITORIALE

Stirile ProTv: Declaratii la Guvern: Statul roman “se va implica activ” in cazul Bodnariu. “Dacian Ciolos urmareste in special situatia”

ffMarti a anuntat ca urmareste cu atentie intreaga situatie si ca a cerut autoritatilor norvegiene toate informatiile din ancheta.
Reactia vine dupa ce sute de oameni au protestat in weekend, in Bucuresti si alte orase din tara, dar si in mai multe capitale europene, impotriva autoritatilor de la Oslo, care i-au preluat din familie pe fratii Bodnariu, pentru ca parintii lor ar fi banuiti de rele tratamente.

Sinteza declaratiilor:

– In cursul diminetii, premierul a avut o discutie cu ambasadorul de la Oslo, iar ambasadorul de la Bucuresti al Norvegiei a fost contactat.

– Dacian Cilos are un interes deosebit pentru acest caz, pentru evolutia si clarificarea lui, in contextul relatiilor foarte bune cu Norvegia.

– Interesul este justificat pentru faptul ca este vorba de cetateni romani.

– Azi, familia Bodnariu va fi la Ambasada Romaniei din Oslo, unde se va intalni cu ambasadorul si cu noul avocat desemnat.

– In acelasi timp, partea romana face toate demersurile pentru lamurirea situatiei.

– Maine, ambasadorul Romaniei se va intalni cu ministrul de resort din Norvegia.

– MAE va face toate demersurile necesare in acest caz.

– Cazul va fi urmarit cu mare atentie de Dacian Ciolos, iar partea romana va avea un rol activ in acest caz de acum incolo.

– Speram intr-o clarificare rapida a cazului, care sa tina cont de interesul copiilor, de legislatia Norvegiei.

Pe 16 noiembrie Serviciul Local de Protectie a Copilului din Norvegia a luat in custodie copiii familiei Bodnariu. Acuzatiile, unele extrem de grave pentru sistemul norvegian, au cazut ca un trasnet asupra familiei, dar si a rudelor si cunoscutilor din tara. Totul ar fi plecat de la directoarea scolii in care invatau cele doua fete ale cuplulu. Femeia ar fi reclamat faptul ca una dintre surori i-ar fi povestit ca parintii ei le disciplineaza din cand in cand. S-a declansat imediat o ancheta, si in aceeasi zi, toti cei cinci copii au fost luati din familie.

Conducerea Ministerului Afacerilor Externe a avut, vineri, o noua discutie cu ambasadorul Norvegiei la Bucuresti, Tove Bruvik Westberg, in cadrul careia ambele parti au reiterat importanta unei cooperari sustinute in cazul familiei Bodnariu.

sursa: http://stirileprotv.ro
 

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: