ANUNTURI

Mesajul fr. Brie Ioan-rector ITP București

NELU BRIEAnul 2015 a fost un an bun pentru ITP. Mâna bună a Domnului a fost întinsă peste școala noastră. Deși nu uităm niciuna dintre binefacerile Domnului, menționăm aici doar câteva: binecuvântarea de a avea 50 de studenți în anul I – toate locurile scoase la concurs fiind ocupate; deschiderea programului de master în teologie; finalizarea cursurilor Institutului de către cei 31 de absolvenți ai promoției 2015; realizarea reparațiilor la acoperișul clădirilor; renovarea camerelor locuite de studenți și a spațiilor de școlarizare; utilarea bucătăriei și a birourilor cu cele necesare; amenajarea curții. La colecta pentru Institut, organizată în biserici la sărbătoarea Cincizecimii, am văzut o adevărată minune – dacă în anul 2014 au fost făcute colecte în 93 de biserici, în acest an peste 400 de biserici au participat la sprijinirea școlii. Diaspora română din SUA, Canada și Europa au fost, ca de altfel întotdeauna, aproape de școala noastră. Fie ca Domnul să răsplătească tuturor tot ce au făcut pentru noi!

​În următoarea perioadă dorim să accentuăm viziunea pastorală a ITP: noi urmărim ca în școala noastră să se formeze buni predicatori și buni păstori, bine instruiți din punct de vedere teologic. Ne propunem să strângem cât mai mult legăturile cu bisericile – înțelegem că ITP trebuie să aparțină bisericii și să slujească Domnului prin biserici.

​Începând cu absolvenții promoției 2016, vom căuta să implementăm așa-numitul an de stagiatură. Absolvenții noștri vor sluji pentru un an în bisericile din țară, sub directa supraveghere a unui pastor penticostal. Viziunea acestui proiect este integrarea în slujire a studenților noștri. Avem rugămintea ca frații pastori care au pe inimă promovarea de noi slujitori, absolvenți ai ITP, în sectorul lor de slujire să ne contacteze pentru a găsi împreună cele mai potrivite soluții.

​Nu în ultimul rând, ne preocupă dezvoltarea învățământului teologic penticostal prin extinderea campusului ITP. Cu ajutorul Domnului, în anul 2016 vom demara lucrările de construcție prin extinderea clădirilor prezente și construirea altora noi. Proiectul de construcție este evaluat la aproximativ 2.400.000 euro. Ne rugăm lui Dumnezeu și lucrăm ca acest proiect să fie realizat în cât mai scurt timp.

​Exprimăm mulțumirile noastre conducerii Cultului Penticostal, în special fratelui președinte Moise Ardelean, pastorilor și tuturor bisericilor din țară și din Diaspora pentru tot sprijinul acordat Institutului.

Găsindu-ne în apropierea sărbătorilor Nașterii Domnului nostru Isus Hristos și a anului nou, vă dorim multă sănătate, spor duhovnicesc în lucrul Domnului, binecuvântarea Domnului peste toate bisericile și familiile dumneavoastră.

 

​Pastor Lector univ. dr. Ioan Brie

​Rector ITP

https://dininimapentrutine.wordpress.com

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: