EDITORIALE

Ecaterina Andronescu îl somează pe Iohannis să intervină în cazul copiiilor ridicați abuziv de autoritățile norvegiene de la părinții români

Presa românească, dar și autoritățile din domeniul Protecției Copilului, precum și cele de la Ministerul de Externe, au reacționat, sâmbătă, cu privire la abuzul autorităților norvegiene care au separat cei 5 copii ai unei familii mixte româno-norvegiene pe motiv că ar fi fost abuzați. Copiii sunt ai familiei Bodnariu, formata dintr-un inginer IT roman, care traieste in Norvegia, si sotia acestuia, norvegianca, Ruth Johanne Bodnariu, asistenta medicala. Cei doi au intrat in autentia autoritatilor dupa ce doi dintre copii, cei mari, doua fete, au spus ca primesc corectii fizice acasă.Astfel, autoritățile din țara noastră au început demersurile pentru a aduce cei 5 copii ai familiei Bodnariu înapoi în România. Mai mult, unchiul copiilor, aflat în România dorește să îi adopte pe micuți.

Cazul a agitat și personalitățile politice și oficialii din țară care reacționat cu privire la situația micuților. Astfel, prezent într-o emisiune de sâmbătă seara, la postul Antena 3, senatorul PSD Ecaterina Andronescu a luat poziție față de acest abuz și a solicitat sprijin chiar din partea președintelui Iohannis pentru binele celor 5 copii: „Noi suntem cetateni europeni sau cetateni de mana a 3-a? Aceasta situatie trebuie rezolvata cu interventia MAE si chiar a presedintelui!”, a exprimat tranșant fostul ministru al Edicației, remarcând și că :„Sunt copii doriti ingrijiti. Cum este posibil sa li se intample atatea traume pe care le vor purta toata viata? Presa din Romania, n-ati fi avut reactie daca situatia s-ar fi intamplat in scolile romanesti?”

Prezent în aceeași emisiune de la Antena 3, deputatul PNL Vlad Nistor a pus și el piciorul în prag cu privire la situația de față punctând că: „MAE trebuie sa il notifoce pe ambasadorul care spune ca nu e treaba lui si sa-l întrebe zilnic cum a evoluat cazul. Iar ambasadorul Romaniei la Oso ori se duce in fiecare zi acolo, ori se intoarce in Romania. Situatia e extrem de grava, e injositoare pentru noi ca popor si pentru UE in ansamblul ei.”, a exprimat Nistor vizibil revoltat.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Oslo, cunoaşte şi monitorizează cu atenție situația familiei cetățeanului român ai cărui cinci copii minori au fost preluaţi de către autorităţile de protecție a copilului din Norvegia.

În acest sens, misiunea diplomatică română la Oslo s-a aflat în contact permanent cu familia în cauză pentru acordarea de sprijin și asistență consulară. De asemenea, Ambasada a întreprins demersuri relevante pe lângă oficiali din Ministerul norvegian al Afacerilor Externe și din Parlamentul Norvegiei.

--

Părinții minorilor au angajat pe cont propriu un avocat specializat în soluţionarea unor astfel de cazuri, care îi reprezintă în cadrul procedurilor judiciare aflate pe rolul instanțelor locale competente, având ca obiect exercitarea autorității părintești asupra celor 5 copii.

În România, Ministerul Afacerilor Externe a informat Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie despre acest caz şi a organizat consultări interinstituţionale pentru evaluarea posibilităţilor de sprijin şi intervenţie la nivel bilateral.

Având în vedere solicitarea expresă a familiei în cauză de a se evita mediatizarea detaliilor cazului, MAE nu este în măsură să ofere informații suplimentare.

--

Pe de altă parte, Ministerul Român de Externe a precizat într-un comunicat remis redacției PSnews.ro că:„Ambasada României la Oslo urmărește îndeaproape evoluția cazului şi este pregătită în continuare să ofere asistență consulară necesară, în limitele competențelor legale și cu respectarea cadrului legislativ norvegian, care cuprinde dispoziții și norme procedurale specifice, diferite de legea română, în ceea ce privește domeniul protecției drepturilor copilului.”

  Sursa: http://www.psnews.ro

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

  1. Ma întreb câte familii trebuie sa ajungă in situația acestei family pentru ca președintele sa ia decizia sa intervină? Eu cred ca ar trebui sa intervină acum si sa nu mai aștepte nimic!

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura