EDITORIALE

Gânduri prietenești – Alexandru Fintoiu

nemultumitCiteam povestea unui câine care și-a așteptat stăpânul decedat, în stația de autobuz, cam 10 ani de zile de la moartea acestuia. Ce s-a întâmplat apoi nu se mai știe. Am văzut că la unii oameni prietenia durează până la prima neînțelegere.

Toți ne dorim prieteni însă puțini sunt acei oameni care sunt lângă tine în orice situație. Euripide zicea că atunci când ești nefericit să nu contezi pe prieteni. Doar o prietenie dezinteresată este autentică.

Zâmbește și vei avea prieteni, încruntă-te și vei avea riduri. Se moare mult azi și se trăiește puțin. Lumea e plină de vești proaste dar Biblia are vești bune pentru cei ce cred. Oamenii caută compania celor fericiți pentru că ei însuși sunt sătui de nefericirile lor. Proverbe 15:30 – O privire prietenoasă înveselește inima…

Prietenul sigur îl cunoști în împrejurări nesigure. Sau cu alte cuvinte cea mai mare dovadă de prietenie o vei avea în situații dificile. Doar atunci vei vedea adevărata valoare a celor de lângă tine.

Prietenul adevărat e cel care te sfătuiește bine, nu cel care îți laudă nebuniile. Nu poți fi perfect. Dacă cineva îți spune numai lucrurile pozitive despre tine și îți încurajează toate acțiunile, e ceva putred. Să alegi oameni care să-ți spună adevărul.

--

Prietenia îndoiește bucuriile și înjumătățește necazurile.  Dumnezeu ne spune în Scriptură să ne purtăm sarcinile unii altora. Cumva, lucrul acesta te scapă de o mare parte din povară. Oricum adunăm în fiecare zi sarcini fără să vrem. Informația pe care o acumulăm voluntar sau involuntar cântărește mult la sfârșitul zilei.

Timpul verifică prietenii așa cum focul verifică aurul. Prietenia adevărată trece prin furtuni dar le biruiește.

Singura cale să ai un prieten este să fii unul. Nu aștepta totul de la celălalt, tu doar să primești fără să dăruiești nimic în schimb. Fii tu întâi.

--

“Domnul vorbea cu Moise față în față, cum vorbește un om cu prietenul lui.” Cu alte cuvinte, Facebook Chat sau WhatsApp sunt dătătoare de vorbe, nu de prieteni.

Cel mai bun sfat pentru noi e în Psalmul 119:63 “Sunt prieten cu toți cei ce se tem de Tine și cu cei ce păzesc poruncile Tale.”

                                                                                                          Alexandru Fintoiu – http://www.ciresarii.ro

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: