EDITORIALE

Nu te laşi de biserică, te laşi de Cristos!

BISERICAÎntr-o discuţie între două femei spunea cu multă indignare cea mai tânără că ea nu va înceta să meargă la adunarea X şi apăra respectiva biserică evanghelică precum o leoaică care îşi vede puiul în ghearele prădătorului . Dar de când frecventa biserica respectivă, femeia alunecase într-o stare mai rea decât înainte şi mergea până acolo că îşi ignora rudele cele mai apropiate care aveau altă religie .

Să nu te laşi de o biserică dar să te laşi de relația cu Cristos…nu înseamnă să îţi aperi fraţii şi să iubeşti adunarea în care mergi, să nu permiți să fie vorbită de rău în fața ta; păcatul acesta de a te lăsa de Mântuitorul pentru o biserică, fie ea baptistă,  penticostală, creştină după evanghelie , adventistă , catolică, ortodoxă etc., e dovedit prin mai multe fapte şi atitudini.

Nu te laşi de o biserică dar te laşi de Cristos când doctrina adunării tale o pui pe primul loc şi dispreţuieşti sau ignori sufletele care nu o au sau nu sunt de acord cu ea. Nici nu vorbeşti cu ele şi întorci capul pe stradă. Christos îi iubeşte, tu iubeşti un set de reguli şi principii.

Nu te laşi de o biserică dar de Cristos când spui că nu vrei sa ai de-a face cu un anumit cult evanghelic, de ex. tu fiind penticostal refuzi să ai relaţii cu baptiştii şi îi priveşti de sus pentru că nu vorbesc în limbi, în loc să îi vizitezi, să le înţelegi problemele şi să te uneşti cu ei ca un frate în lucrurile în care aţi ajuns de aceiaşi părere . Deasemenea fiind baptist , tu nu te laşi de biserica dar te laşi de Cristos când ai prejudecăți față de penticostali si râzi de ei şi poate le spui pe la spate ,,tremurici”. Când crezi că doar tu vei moşteni cerul, te laşi de Cristos.

Nu te laşi de o biserică dar te laşi de Cristos când ai prieteni doar din ograda ta religioasă sau nu îţi vizitezi rudele de altă religie şi nu le arăţi prin fapte că le iubeşti ( de ex.nu ai împrumuta cu bani o rudă mai săracă cu mulţi copii); eşti în pericol când nici dacă ţi s-ar pune un pistol la tâmplă nu ai accepta să cunoşti în vederea căsătoriei o fată sau un băiat din ,,altă biserică”.

Dacă fiind în aşteptarea unui partener de viaţă crezi că Dumnezeu e închis în cutiuţa cultului tău şi nicidecum nu îţi pregăteşte un partener credincios şi dedicat 100% Lui dar care poate e din altă biserică sau alt cult, şi dragostea ta împreună cu înțelepciunea Lui te vor învăţa cum să trăieşti cu diferențele dintre voi şi unde să mergeți la biserică, dacă crezi şi susții că nu e posibil, bravo, de biserica ta nu te-ai lepădat dar poate te-ai lepădat de Cristos.

Dacă îţi bate inima mai repede şi te bucuri în taină sau poate la o mică ,,părtasie de vorbe” între frați de o veste rea primită despre un alt frate care merge la altă biserică, în loc să îl ajuți cu ce poţi şi să te rogi pentru el, mai pui căderea lui şi pe seama faptului că nu ar fi în adevărata credință, să ştii că nu te-ai lepădat de biserica ta dar te-ai lepădat de Cristos! În fiecare zi suntem puşi în fața acestei alegeri. Vom rămâne cu o doctrină religioasă precum fariseii sau cu Cristos?

Ella Roman

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: