EDITORIALE

Între Iuda și Ioan sau imposibila neutralitate – David Gabriel

Cine e modelulAmândoi au fost ucenicii Celui mai mare Învățător. Amândoi au avut privilegiul de a fi chemați de Mântuitorul după o noapte de rugăciune. Amândoi au primit aceeași împuternicire și autoritate. Și totuși unul se apropie de Isus, iar celălalt se depărtează de El.

Pe Ioan îl găsim mereu în preajma lui Isus, în timp ce Iuda păstra distanța. Depărtarea nu se petrece peste noapte, cum de altfel nici apropierea. Totul se petrece progresiv. Atitudinile pe care le avem, gândurile pe care le hrănim, acțiunile pe care le întreprindem etc., fie ne apropie de Dumnezeu fie ne depărtează.

La Cina cea de Taină sunt prezenți toți ucenicii. Ioan este prezentat ca ,,cel care stătea la masă culcat pe sânul lui Isus”, iar Iuda ca cel în care a intrat Satana. După ce a luat bucățica din mâna lui Isus, Iuda a ieșit în grabă afară să găsească vreun cumpărător luminat. ,,Era noapte.”

De fapt, în viața aceasta nu ne putem poziționa decât fie aproape de Dumnezeu și departe de Satana, fie departe de Dumnezeu și aproape de Satana. Dumnezeu și Satana sunt două forțe între care noi ne perindăm. Apropierea de unul implică în mod evident depărtarea de celălalt.

Odată, unul dintre bătrânii bisericii noastre l-a întrebat pe Moșu’ Nicu cum stă cu Dumnezeu. Răspunsul n-a întârziat să vină: ,,El cu treaba Lui, eu cu treaba mea.” Răspunsul bătrânului este o tentativă de așezare confortabilă pe o poziție de neutralitate. Același lucru l-a dorit și Ion Iliescu când a declarat că este liber-cugetător…

Cei care se declară, într-un fel sau altul neutri spiritual, îmi lasă așa o impresie că își dau seama că nu sunt bine cu Dumnezeu, dar îi îngrozește ideea cealaltă, de apropiere de Satana. Și cine știe cât or fi de aproape?! Sau pur și simplu neutralitatea îi ajută să treacă mai ușor peste anumite procese de conștiință, putând astfel să-și slujească mai ușor stăpânul. Ei bine, oricât de confortabilă ar fi această neutralitate ea nu există.

Acum, la final, după ce ți-am spus că există doar două poziții în care te poți afla, se ridică o întrebare firească: tu unde te poziționezi?

David Gabrielhttp://www.ciresarii.ro/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: