EDITORIALE

Nemulțumit de fizicul meu

SurprizeDe ce am starea asta? De ce m-au cuprins depresiile? Păi nu vedeți cum arăt? Sunt gras, dizgraţios, fetele nu se uită la mine deloc, în afară de cazul în care fac glume pe seama mea. Sunt izolat, singur, fără prieteni și nu am nici o șansă să scap de asta. Dumnezeu m-a pedepsit pentru răul pe care l-am făcut cred!

Așa mi-a răspuns unul din clienții de la consiliere. Astfel de fraze aud destul de des, mai ales de la femei care nu sunt mulțumite de cum arată. Mulți, probabil cei mai mulți oameni au complexe din cauza modului în care arată și asta îi paralizează emoțional și îi aruncă în ghearele nemulțumirii, cârtirii, bârfelii și a deznădejdii făcându-i urâți nu din cauza aspectului, ci din cauza mentalității. Scriu aceste rânduri nu doar în calitate de consilier ci și ca unul care a avut complexe, s-a luptat cu ele și uneori ne mai dăm binețe.

 

Este adevărat că, societatea de azi, ne dictează cum se fac multe lucruri. Ne dictează ce e bine și ce e rău, ne dictează ce e deștept și ce e prost, ce e scump și ce  e ieftin, ce e frumos și ce  e urât. Ni se impune să îmbrăţişăm anumite concepte și nu întotdeauna ceea ce ni se impune e corect, moral sau în beneficiul oamenilor. Printre altele ni se impune să credem că doar oamenii cu anumite dimensiuni și trăsături sunt frumoși.

În realitate, toți oamenii sunt extraordinar de frumoși. Cei care mă citiți de mai mult timp, știți că unul din obiceiurile mele este să observ oamenii pe stradă și chiar și la cei care îmi par la prima impresie respingători, reușesc să le văd frumusețea. Oamenii sunt frumoși pentru că au fost făcuți frumoși, drama este că oamenii nu își văd frumusețea și nu o văd nici pe a altora. De aceea unii oameni se aranjează grotesc, mergând la extreme cu vopselele, rujurile, frezele, hainele și tatuaje sau metale. În realitate, fiecare om este frumos și nu spun asta superficial.

Poate nu ești multumit/ă de cum arăți și ai mari complexe din cauza asta. Poate gândești si tu ca băiatul citat mai sus. Poate ai ajuns în depresii și deznădejde abandonând viața și retrăgându-te undeva din cauza aspectului tău. Astăzi te provoc să mai analizezi odată situația ta, pentru că vei descoperi frumusețea din tine. Dumnezeu nu a făcut urâțenii, dacă ai ajuns în realitate urât/urâtă înseamnă că e un proces, nu e „din fabricație” asta mă determină să cred, că poți îmbunătăți multe lucruri.

de . Citeste tot articolul click aici

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: