EDITORIALE

De ce nu ne mai salutam cu psalmi si cuvinte de pace?

Creştinii noştri (majoritatea dintr ei) nu mai salută deloc aşa cum n-ea învăţat Domnul Isus. Acum creştinilor, le este ruşine de acest nume minunat (aşa cum spune prorocul Isaia, căci El este Minunat), dacă îi salută cineva pe stradă cu un psalm sau cu  salutul minunat pace , încep să roşească, te ocolesc, în loc să se bucure că cineva le doreşte pacea , bucuria , liniştea sufletească, nu stiu care este omul acela care poate sa afirme că el nu doreşte pacea , şi totuşi uni fraţi ai noştri se comportă ca şi cum nu ar dori pacea. Aşa au ajuns creştini noştri care totuşi în Biserică sunt cineva.

Caţi dintre noi mai salutăm azi cu psalmi, cântări de laudă, de bucurie? Şi câţi dintre noi atunci când ne întâlnim (nu pe stradă ci acasă), ne rugăm mai întâi apoi discutăm alte probleme? Dar de ce nu şi pe stradă doar suntem o ţară creştină.

Cu părere de rău o spun că noi am uitat pe Dumnezeu,  ne-au înghiţit problemele, grijile, am uitat de lucrurile sfinte, şi ne vom trezi într-o zi dar va fi prea tarziu, Dumnezeu să ne ajute să nu trezim din somnul nepăsării.

Pavel în cartea Efeseni capitolul 5 : 19 ne îndeamnă la lucruri sfinte şi plăcute înaintea lui Dumnezeu:  „ Vorbiţi între voi cu psalmi, cu cântări de laudă şi cu cântări duhovniceşti, şi cântaţi şi aduceţi din toată inima laudă Domnului”.  Dumnezeu să ne ajute să trăim în neprihănire căci celor neprihăniţi le şade bine în gura cântarea de laudă.

Astăzi mulţi creştini nu mai stiu psalmi pe de rost, nu mai cunosc Biblia, nici macar nu o au la ei, dacă apare vreo întrebare referitoare la Biblie se ascund, schimbă subiectu, în loc să răspundă şi să înveţe.

Dorinţa mea este să îl cunoaştem mai mult pe Dumnezeu, să cunoastem voia Sa citind Scriptura sub călăuzirea Duhului Sfânt, ca o dată în slava nevisată să-i vedem slăvita faţă, să ne bucurăm o veşnicie în a Sa împărăţie .

Editorial scris de Margea  Florin© www.crestintotal.ro

Citeste mai multe editoriale de Florin, Te astept in fiecare Miercuri

Banner sbro.ro/ Banner complex-turistic-puiu.ro/31.12.2010

Banner http://www.liferomania.ro15.03.2011

Related Articles

3 Comments

  1. Nu stiu de ce nu ne mai salutam cu psalmi pe strada … e un subiect asupra caruia putem medita … Stiu insa ca „Pace” a devenit o formula teribil de religioasa, golita de continut, practicata mai mult din reflex decat dintr-o convingere. Eu cred ca uneori un „Buna ziua”, spus din inima, poate face mai mult decat o rostire mecanica a unui cuvant invatat dar neasumat in inima.
    NB. am intanit „frati” care salutandu-ma cu pace, mi-au infipt cutitul pe la spate; iata ca cuvintele frumoase nu sunt intotdeauna si folositoare …

  2. Pentru ca ori nu avem pace,ori ne credem mai sfinti unii decat altii si evitam sa spunem pace aceluia care nu este imbracat la fel de smerit ca si mine si lista ar putea continua
    Eu cred ca daca ai pace in inima,daca iubesti pe Dumnezeu si pe frati si
    nu te rusinezi cu frumosul nume de pocait ,acest salut izvoraste din toata inima cand intalnesti pe fratele tau pentru care a murit Cristos.,,Caci oricine se va rusina de Mine si de cuvintele Mele,se va rusina si fiul omului de el cand va veni in slava sa si a Tatalui si a sfintilor ingeri.,,luca 9/26.

  3. pai,simina! cum sa salute fratii, cu pace cand is plini de ura, si aroganta,si nici in biserica nupot sta unul langa altul.vrempocainta? dar nu o dovedim! noi pretindem la altii,dar noi noi care predicam nu o dovedim,ca santem pocaiti.scz dar nu se predica despre pocainta .una se predica alta se face si uite asa mantuirea noastra o pierdem atat de usor din pricina ne vegherii.suna trist din pacate dar adevarat.ne predicam unul pe altul asta e realitatea! d-l isus sa aiba mila de noi!!!

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: