Articole

Eu nu sunt bun de nimic

GLASNu știu de câte ori ați ajuns pe „fundul prăpastiei”, acolo unde totul e întunecat, murdar și unde lanțurile deznădejdii te închid în răceala lor, unde întunericul, disperarea și însingurarea sunt la ele acasă, acolo unde sentimentul eșecului zboară în stoluri, ca liliecii în peșterile în care locuiesc. Există astfel de locuri și uneori oamenii ajung, sau cad, confruntându-se cu zeci de gânduri negative care dau târcoale insistent și caută să intre în mintea lui. Dacă lanțurile deznădejdii reușesc să te lege, greu mai scapi de acolo de unul singur, de aceea vreau să scriu aceste rânduri pentru cei care sunt într-o asemenea stare sau pe aproape. Orice vorbă de încurajare poate ajuta în astfel de momente.

Nu sunt bun de nimic, e unul din gândurile care te pot prinde în astfel de momente. Gândul că tu nu poți realiza nimic, reuși nimic, face nimic devine obsedant. Te uiți la cei din jurul tău și le vezi reușitele, vezi cum au progresat, cum au obținut performanțe și când te uiți la tine te apucă disperarea. Gândul că nu eşti bun de nimic te leagă și se strânge în jurul gândirii tale imobilizând-o. Orice ai gândi, ajungi la concluzia că tu nu poți. Acesta este unul din lanțurile deznădejdii, lanț greu și rece, care leagă multă lume. Hai să îl analizăm nițel.

Gândul că nu ești bun de nimic poate apărea din două cauze majore. Prima cauză este educarea de care ai avut parte. Dacă părinții, profesorii, cei cu impact în viața ta, ți-au spus adesea că nu ești bun de nimic, atunci, chiar dacă toată viața ai luptat să dovedești contrariul, la un moment dat, urmăritorul tău, gândul acesta, te va ajunge din urmă și va sări pe tine. În acest caz, disperarea va fi maximă și legarea se va produce aproape imediat. Sentimentul de neputință, va atârna de tine ca un lanț imens de greu pe care nu ai nici posibilitatea să îl miști, d-apoi să scapi de el.

A doua cauză e una „normală” a vieții. Uneori, după o serie de eșecuri, sau după un eșec la un examen sau fază importantă a vieții, vine deznădejdea și te cuprinde tocmai cu acest gând: Nu sunt bun de nimic. De regulă, în acest caz, scăparea din lanțurile ei e mai ușoară, dar tot necesită multă muncă. Gândul neputinței e greu de dus în ambele situații.

de . Citeste tot articolul click aici

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

  1. Suntem cea ce exprimam,binecuvantare sau blestem. Cuvintele ce le adresam celor din jur ,pot da viata sau moarte.
    Ratiunea ,gandirea si activitatea fiecarui om,este influentata de mesajele cuvintului receptionat,si fiecare individ,are o frecventa si lungime de unda specifica,prin care comunica si receptioneaza mesajele celorlalti emitatori depinzind de modul in si pentru care a fost creat de Creatorul tuturor lucrurilor vazute si nevazute.
    Cat de minunate sunt lucrurile Domnului .

    Fiti binecuvantati.

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: