EDITORIALE

Atât de aproape și totuși așa de departe

safe_image.phpDe câteva zile, trezitul dimineața îmi oferă energie pentru toată ziua aproape. Liniștea, răcoarea, răsăritul, singurătatea și cititul, pot energiza un om pentru o zi întreagă, cel puțin unul ca mine. Uneori tânjesc după plăcere, o caut cu toată ființa în lucruri scumpe, în lucruri senzaționale, o caut febril și agitat în moduri greșite și ea… mă așteaptă în fiecare dimineață să-mi dea binețe. De multe ori nu am văzut-o, alte ori am văzut-o dar nu am remarcat pe lângă cine trec și uneori am fost superficial. Totuși, simplitatea și liniștea pot aduce mai multă plăcere decât toate bogățiile lumii.

Nimic nu se compară cu momentele acestea de pace și liniște și sper să mă pot înfrupta din ele, să le savurez pentru că nu știm ce va mai fi mâine. Mulți tremură la gândul că un asteroid va lovi pământul, alții se tem de lipsa mâncării, dar cred că drama mai mare ar fi dacă ni s-ar lua liniștea dimineții, răcoarea dinaintea răsăritului, răsăritul, plăcerea cititului și a meditării.

Un text al Scripturii îmi stăruieşte în minte azi: Filipeni 3:18  Sunt mulţi, care se poartă ca vrăjmaşi ai crucii lui Hristos. Sfârşitul lor va fi pierzarea. Dumnezeul lor este pântecele şi slava lor este în ruşinea lor, şi se gândesc la lucrurile de pe pământ. Ca să fii declarat vrășmaș al crucii lui Hristos trebuie doar să ai de Dumnezeu pântecele. Nu vreau să ofensez pe nimeni dar eu înțeleg din acest text că oricine muncește doar pentru pământul acesta, muncește doar pentru pântece. În Scriptură, pântecele, reprezintă tot ce înseamnă plăcere umană primară, instinctuală. Plăceri care de altfel de Dumnezeu au fost puse în noi, dar care, de foarte multe ori ne stăpânesc. Plăcerea de a mânca cele mai bune produse, cele mai naturale, cele mai scumpe. Plăcerea de a avea o mașină mult peste necesarul nostru sau un telefon mult peste nevoia noastră. Plăcerea de a ne construi o casă care depășește utilitatea. Plăcerea de a face un concediu care înseamnă lux, nu odihnă. Plăcerea de a face din mâncare mai mult decât îi este menit să fie. Brrr! Deja mă ia cu frisoane.

În câte moduri căutăm noi bucurie, împlinirea și fericirea și totuși cât de aproape sunt acestea de noi dacă trăim în simplitate. Credem că a deține, a avea, a poseda, ne va aduce plăcere și în realitate plăcerea e în a renunța, a simplifica, a nu te complica. Alergăm după plăcere de dimineața, ignorând liniștea și pacea care ne dau binețe la prima oră. Ne tulburăm că nu dăm de ele mai repede, dar ele sunt undeva în urma noastră, chiar la punctul de start al zilei poate. Așa de des am falimentat în căutările mele… așa des am alegat ca un nebun înainte, fără să mă uit în jur, fără să îmi iau timp de meditare, de liniștire, de citire… Așa de des m-am plecat până la pământ în fața pântecelui și am căutat la el plăcere… și… am fost prost. Doamne dă-mi înțelepciune!

by . Citeste tot articolul click aici

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: