EDITORIALE

În căutarea extazului spiritual

Atâta rău în lumeNu, nu scriu azi despre religii orientale sau nemaiauzite. Azi vreau să scriu, așa cum obișnuiesc, despre mine, despre tine și despre cei de lângă noi. Vreau să scriu despre oameni cunoscuți și apropiați, nu despre triburi îndepărtate, pentru că spiritualitatea este unul din aspectele noastre comune.

Ieri scriam despre o substanță minune numită SOMA și despre căutarea febrilă a omenirii a acelei substanțe. Despre acel ceva, dacă se poate o substanță, o pilulă, care să aducă fericire și bunădispoziție și să alunge orice inconvenient sau stare, opozantă fericirii momentului. Multe încercări s-au făcut și chiar azi se fac. Multe ideologii sau substanțe „înghit” oamenii, printre care și religia. Despre asta vreau să scriu azi.

Și credincioșii caută febril acea stare de bine. Caută stări extazice, caută să se simtă bine dar într-un mod în care să „împace și capra și varza”. De aceea Scriptura are dreptate când afirmă că „oamenii nu vor putea să sufere învăţătura sănătoasă; ci îi vor gâdila urechile să audă lucruri plăcute, şi îşi vor da învăţători după poftele lor.” Pe undeva, este normal să dorim să ne simțim bine, dar dacă această dorință denaturează învățătura sănătoasă, dacă această dorință distorsionează Scriptura, atunci ea nu trebuie împlinită.

De obicei, oamenii care nu găsesc acea stare de bine, care nu experimentează plăcerea mersului la o biserică, caută alta. Dacă nu predică bine păstorul, este schimbat. Dacă nu câtă bine corul, se iau măsuri. Dacă nu e bine organizat programul, se face sfat. Totul, doar ca să placă. Se caută plăcerea chiar în biserică și pentru plăcere, dacă e nevoie, se doboară și oameni. Importantă e plăcerea de a te simți bine. De aceea se aduc mega formații de succes, de aceea se invită pastori de renume, de aceea se fac nunți demne de Hollywood, de aceea e nevoie de repetări de versuri în cântări, de bas puternic, de închis ochii. Se caută plăcerea, se caută SOMA spirituală. Se caută acel ceva care să ne îmbete spiritual, ca să uităm de necazuri și să ne simțim bine.

by . Citeste tot articolul click aici

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: