ANUNTURI

Prima editie a Festivalului de Muzica Crestina Evanghelica din Alibunar, SERBIA

mc_576_festival_muzica_evanghelica_alibunar_serbiaÎn perioada 25 și 26 iulie 2015, a avut loc în localitatea Alibunar din Serbia Festivalul de Muzică Creștină Evanghelică. Evenimentul a fost primul de acest gen în Banatul Sârbesc. Festivalul de muzică creștină evanghelică a fost inițiat de comunitatea baptistă română și s-a bucurat atât de sprijinul autorităților locale, cât și de cel al Biserici Ortodoxe Române din regiune.

Evenimentul a fost organizat atât prin eforturile pastorilor din bisericile locale, cât și al întregii comunități baptiste din regiune, cărora li s-au alăturat comunitatea baptista din România și Austria. Situația de aici fiind de o complexitate deosebită la nivel multietnic și multicultural, în acestă zonă locuind laolaltă sârbi, români, slovaci și unguri.

mc 576 muzica alibunar serbia 09

Orchestrele locale ale comunității din Alibunar, Vladimirovaț și Nicolinț au presupus implicarea mai multor copii și tineri din aceste localități.

Deși evenimentul s-a focalizat în special pe muzica creștină evanghelică, participanții au avut parte și de câteva mesaje biblice scurte susținute de pastorii Cornel Prejban din Krems, Austria și Sami Tuțac din Timișoara.

Studioul de televiziune Alfa Omega TV a luat parte pentru prima dată ca partener media la un eveniment de o asemenea anvergură în Serbia, prin promovarea evenimentului și înregistrarea acestuia în vederea difuzării ulterioare.

Cu ocazia evenimentului au fost distribuite gratutit participanților numerose copii din ultimul număr al revistei Alfa Omega TV Magazin, pe paginile acesteia regăsindu-se și un articol care prezintă situația bisericilor evanghelice românești din această regiune.

mc 576 muzica alibunar serbia 08Organizatorii își doresc ca acest festival să reprezinte începutul unui nou nivel al prezenței evanghelice pentru comunitatea de aici. În continuare, ca prioritate rămâne nevoia acută de rugăciune și implicare a Bisericii din România pentru a favoriza extinderea Împărăției lui Dumnezeu în Banatul Sârbesc.

ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: