EDITORIALE

Slava generației mele – Mario Bîc

generatia_facebook_1_11533100bucur că fac parte din generația Facebook. Dar m-aș bucura și mai mult dacă cei din generația mea ar da mai des ,,like” și ,,share” la paginile Bibliei, nu la paginile Facebook-ului.

Unii ne iau la rost și ne spun: ,,Ce știți voi?! Peee vreeemeeeaa nooaastră… era altceva. Nu ca acum…”. Păi asta-i și frumusețea. Generații diferite, numai că Solomon ne spune la toți să trăim momentul. Să ne veselim cât suntem tineri. Cu alte cuvinte, să facem ce ne taie capul, dar în limite. Cu bune… cu rele… cum or fi ele, Creatorul ne va chema să dăm socoteală pentru tot ceea ce am risipit sau răscumpărat în viață. 

Tinerețea e un dar prețios. Cu darul acesta trebuie făcut ceva. Slava tinerilor e tăria, iar tăria trebuie pusă în practică. În practică… simplu. Dând cu aspiratorul, făcând un cadou mamei, spălând vasele, creând relații sănătoase de prietenie cu oamenii, slujind în biserică, spunând despre Domnul Isus în liceu și la locul de muncă. Aceasta cred că este slava tinerilor. Tăria în procesul de mișcare și dezvoltare. Dacă nu e pusă în practică se va atrofia singură. La El este puterea, voința și înfăptuirea. Atunci dar, putem totul în Hristos care ne întărește.

Haideți atunci. Haideți să facem istorie. Să arătăm și să trăim frumos, ca în timpul zilei. Să ne îmbrăcăm cu fapte bune. Că din păcate, cei mai mulți tineri sunt goi. Și pe dinăuntru, și pe dinafară. Să ne luăm dar, armura lui Dumnezeu și să luptăm până la capăt. Dacă nu armura, atunci măcar o praștie și 5 pietre netede, ca David. Căci după toată această luptă însoțită de ispite și încercări, ne așteaptă cununa vieții. Iar odihna va fi precum faptele…

Moise a murit bătrân la 120 de ani. Nici atunci nu-i trecuse puterea și nu-i slăbise vederea. Iar pe lângă acestea, mai avea și o podoabă. Vizibilă. Perii albi… O dovadă clară că mintea, trupul, duhul și sufletul au fost în acțiune și niciodată nu i s-au atrofiat sau paralizat!

Nimeni deci să nu te ia la șuturi că ești tânăr. Încât atârnă de tine, fii copia Celui care dă biruința și tăria. A fost, este și va fi Suveran peste fiecare generație.

Fie-vă teamă de El, dar nu și rușine!

 

Mario Bîc   – http://www.ciresarii.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: