ULTIMELE STIRI

O femeie lupta impotriva islamului radical cu credinta si speranta

DONAȚII ȘI SPRIJIN FINANCIAR pentru CrestinTotal.ro

$3.00


Heather Mercer a fost luată prizonieră de talibani în 2001 împreună cu câțiva alți voluntari. Au fost salvați de forțele speciale americane după invadarea Afganistatului de către americani, mai târziu în acel an. Mercer s-a întors în Orientul Mijlociu, dar de data aceasta alături de kurzii din nordul Irakului. Viața ei nu mai e amenințată de talibani, ci de SIIL. Mercer ripostează prin campania ”Speranță pentru Irak”.
Heather Mercer este obișnuită să slujească în prima linie a bătăliei. Aici se află la numai 60 de metri distanță de luptătorii SIIL. Se poate vedea steagul negru care flutură deasupra acestui bazin de colectare a apei. Împreună cu echipa ei de la Global Hope au fost acolo ca să ofere ajutor, încurajare și rugăciuni soldaților kurzi care luptă împotriva SIIL. Din păcate, la numai trei săptămâni după ce a fost făcută această poză, acest soldat și alți 60 de soldați au fost omorâți în una dintre bătăliile cu cei mai mulți morți de până acum, în locul pe care Mercer l-a vizitat.
Heather Mercer a fost întrebată dacă vede efectele grupării SIIL în locul în care se află:
”Într-un anume fel… Regiunea kurdă a făcut o treabă bună în încercarea de a menține un spațiu relativ sigur, dar SIIL este acolo. Ne aflăm la o distanță de mai puțin de o oră de primele linii ale bătăliei. Toate familiile kurde au fost afectate de conflict. În fiecare zi își trimit trupele în primele linii. Mulți dintre ei își pierd viața. Oamenii sunt conștienți că SIIL e mai aproape ca oricând de casele lor și fac tot ce pot ca să-i împiedice să ajungă.”
poza mascatMercer spunea că efectele negative cauzate de SIIL au dus la cea mai mare criză umanitară cu care s-a confruntat vreodată Irakul. Aproximativ 50 de milioane de persoane din Siria și Irak au fost afectate. Ca răspuns la suferință, Mercer a lansat recent campania „Speranță pentru Irak”.
”Oamenii au nevoie de alimente, de adăpost, de educație. În prezent avem în jur de 500 000 de copii care locuiesc izolați în tabere și nu pot să meargă la școală. Este nevoie de educație”, spunea Heather Mercer.
Mercer spunea că o preocupare importantă va fi aceea de a sprijini și a le ajuta pe femeile care trec prin dificultăți:
”Peste 3000 de femei sunt ținute captive de gruparea SIIL și acestea nu au unde să se întoarcă. Ne focalizăm pe moduri în care putem să le salvăm și să le ajutăm să-și revină.”
Cum ar putea bisericile să ajute?
”Căutăm cel puțin 100 de biserici din țară care să ni se alăture în această campanie. Să le vorbească membrilor bisericilor despre campanie, dar și oamenilor de afaceri. Această este o criză umanitară și oricine poate să ajute, să dăruiască”, spunea Heather Mercer.
Heather Mercer a fost întrebată dacă își faci griji, dacă se teme să trăiască și să locuiască printre musulmani într-o astfel de perioadă:
”Bineînțeles că te gândești la riscuri, aproape în fiecare zi. Dar mă gândesc că nu aceasta este întrebarea pe care vreau să o pun, ci: „Ce simte Dumnezeu și unde ar fi El?” Cred că Isus merge pe străzile acestor orașe și sate care au nevoie disperată de El. Unde este El, acolo vrem să fim și noi.”
Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 75 – mai 2015 – ultimele știri creștine: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despr…

DONAȚII ȘI SPRIJIN FINANCIAR pentru CrestinTotal.ro

$3.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Strângere de fonduri pentru un nou format. Multumim

$1.00

Despre ADMIN (27824 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: