EDITORIALE

Vorbind la o cană de ceai – Alexandru Fintoiu

amc_005_cana_pentru_ceai_turcoazO mare parte din păcatele pe care le face omul le face vorbind. Fie că apuca să spună un lucru și nu se ține de cuvânt, fie că povestește la colț de stradă cu un altul tot felul de bârfe, fie că demolează pe cineva, fie că înjură pe Dumnezeu, toate acestea sunt lucruri pe care Hristos le urăște.

Totuși, omul le iubește și nu se satură făcându-le. Citeam astăzi în Proverbe 13:3 că cine își păzește gura, își păzește sufletul. De multe ori ne trezim că Îi cerem lui Dumnezeu să facă ceea ce ar trebui să facem noi. Hristos nu o să facă niciodată ceea ce putem face noi. Este în sarcina noastră să ne păstrăm sufletul curat.

Camil Petrescu spunea despre cuvânt că este un mijloc imperfect de comunicare. Posibil să fie așa. Cine vorbește mult, nu se poate să nu greșească, iar asta ne spune Sfânta Scriptură și credem.

O mare parte din noi ar trebui să vorbim tăcând. Chiar și în societate treci drept inteligent dacă vorbești puțin.

E posibil să fie mulți săraci în țară și din cauză că se vorbește mult și se face puțin. Refuz să cred că poporul nostru e un popor caracterizat de lene și cuvinte ușoare.

În Talmudul evreiesc ni se spune să fim atenți la cuvintele noastre căci ele pot fi fapte. Azi îți trece păcatul prin gând iar mâine îl faci.

Apostolul Pavel îi sfătuia pe cei din Efes să vorbească între ei cu Psalmi și cântări de laudă. Probabil că aveau multe de discutat și împărțit între ei.

Astăzi, vorbim mult pe „What’s up”, Facebook sau Twitter și mai puțin față în față cu persoanele. Poate nu avem curaj.

Încercați la o cană de ceai. Online-ul devine nul în acel moment.

                                                                                                                      Alexandru Fintoiu – http://www.ciresarii.ro/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: