Articole de CraciunEDITORIALE

Editorial: Nelu Filip – CE CAUTI DE CRACIUN?

Cadouri-de-Craciun-pentru-EL--Afla-ce-parfum-i-se-potriveste-in-functie-de-zodie-Tabloul sărbătorii Crăciunului, din orice parte am căuta să-l privim pe paginile Scripturii, stă sub semnul pronunțat al căutării. Toți cei implicați în relatarea biblică sunt în căutare.
În Betleemul aglomerat, unii caută un loc de găzduire cât mai confortabil, alții caută din răsputeri să-și rotunjească veniturile, poate din afacerile lor hoteliere sau din ceea ce ar fi putut vinde vizitatorilor veniți pentru înscrierea la recenzământ.
Și totuși, în acest tablou sunt și oameni care par a fi mai ciudați pentru marea majoritate a celor prezenți acolo, oameni ciudați tocmai prin ceea ce căutau ei.
Păstorii, veniți în mare grabă de pe câmpiile din jur, spre deosebire de alți locuitori sau vizitatori ai cetății erau în căutarea unui Prunc, despre care ziceau ei că le vestiseră îngerii.
Magii, veniți de departe, încărcați cu daruri, căutau și eu Pruncul, ca să i se închine.
Relatarea biblică ne face să înțelegem că spre deosebire de cei mulți, care căutau să-și împlinească dorința lor după mai bine, păstorii și magii au găsit adevărata satisfacție odată ce l-au văzut pe Prunc, fiind marcați profund de întâlnirea cu El. Păstorii s-au întors ”slăvind și lăudând pe Dumnezeu, pentru toate cele ce auziseră și văzuseră”, iar magii”s-au întors în țara lor pe un alt drum”, adică oameni pe deplin schimbați de ceea ce găsiseră la Betleem.
Tabloul contemporan al sărbătorii Crăciunului este tot sub semnul căutării. Ca și cum cele două mii de ani nu ar fi schimbat mai nimic, găsim oameni care față în față cu sărbătoarea, caută confort, caută câștig, caută mai binele lor propriu, uitând că toate acestea sunt aducătoare de satisfacții efemere.
Există însă și astăzi oameni, e drept, nu mulți, care în sărbătoare îl caută pe Prunc, îl caută pe Mântuitorul, îl caută pe Isus Cristos, acel ce le poate schimba viața pentru totdeauna și le poate da un destin fericit cu El.
Tu ce cauți de Crăciun?

Nelu Filip pentru Crestintotal.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: