EDITORIALE

Simplitatea – Nicolae Geantă

exclusivPrin excelență nu ne plac lucrurile simple. Ni se par că au un alb de colo-colo. Ca la spital. Vrem totdeauna ceva complicat, complex. Floricele. Să mai punem un buton în plus. Să apgradăm noi viața, biserica, mesajul crucii, al pocăinței. Facem un cer și un pământ complicat. Curcubeu.

“Uitați-vă la crini”, ne-a povățuit Domnul. Sunt simpli și totuși maestuoși. Nici Solomon cu trupa sa de designerii nu a avut eleganța lor. Iar când te apropii de ei… Te îmbată mirosul! 
Marea e simplă întindere de apă. Plictisitor de netedă. Însă când te apropii de ea, valurile, curenții, mareea, peștii, scoicile spun profunzimea ei. Zăpada e frumoasă pentru că e simplă. Albă. De la un cap la altul. Dar când privim cu atenție un fulg de nea e… operă de artă! Deșertul simplu pare urât, un imens câmp cu dune ori ued-uri (văi seci). Însă fiecare bob de nisip are povestea lui. Lucrurile simple au virtuți. Dar virtuțile nu se văd decât cu lupa iubirii.

Cine are curaj să iubească?

Când privești de departe lanul de grâu vezi un simplu covor auriu. Când te apropii însă, vezi spicele aplecate. Dar și neghina netrebuincioasă. Da, lucrul simplu se vede privit de aproape! Atunci înțelegi de ce-s oamenii complicați. Fiindcă-s departe de subiect… De adevăr. Pentru ei simplitatea e cel mai complex lucru!

Simplitatea nu te scoate în evidență. Nu ești sub reflector. Dar nici sub vizor. Căci criticii nu se-nghesuie să te atingă. N-ați vrea să fiți trecuți cu vederea?  Iubiți simplitatea. Complicații sunt tot timpul în schimbare. Trăiesc forfotă permanentă.

Simplitatea rămâne constantă. Cum e mai lesne de trăit?

Alegeți să fiți simpli. Vorba lui Adi Gliga: simpli și smeriți. Și de Dumnezeu iubiți!

 Nicolae Geantăhttp://www.ciresarii.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: