StiriSTIRI VIDEO

Chirurgi care se roaga pentru pacientii lor

mapamond-crestin patratAr fi împotriva jurământului socratic dacă chirurgul Mark Pool nu ar studia cazul fiecărui pacient înainte de operație. El consideră că este împotriva chemării sale dacă nu s-ar și ruga împreună cu pacienții și afirmă că Dumnezeu este Medicul Suprem, că viața și moartea sunt în mâna Lui.
Pool spune că bisturiul este instrumentul lui în timpul operațiilor: „La fel cum eu sunt un instrument în mâna lui Dumnezeu. Eu sunt cel care operează, dar Dumnezeu este Cel care mă ghidează.” Iar medicul se roagă cu pacienții lui ca să le îndrepte și lor atenția spre Medicul Suprem.
Când pacienții au urgențe medicale, unii ar pune că nu este momentul potrivit în care să-i presăm cu probleme spirituale. Dar majoritatea pacienților spun că se simt eliberați atunci când se roagă și apreciază foarte mult acest lucru. Acesta a fost și cazul lui Tom Pryor.
„Avea 90% șanse să moară dacă nu era operat. Cu tot cu operație, încă avea 30% șanse să moară”, a spus dr. Pool.
Când i s-a propus să se roage, Tom a fost luat prin surprindere. „După ce mi-am dat seama de starea mea și de lucrurile care aveau loc, am considerat că rugăciunea este o soluție bună”, a mărturisit Tom. Pryor spune că rugăciunile medicului l-au calmat și relaxat. Dar avea să fie ceva mai mult.
Un alt chirurg care se roagă, Rohan Jeyarjah înțelege că pacienții se simt incomod și sunt îngrijorați că nu-l pot refuza pe medic. „Până la un anumit nivel este ca relațaia dintre un profesor și student. Trebuie să te asiguri că nu întreci limitele, sau că ai o atitudine necorespunzătoare.”
Mulți spun că există o diferență de putere. „Tu ești un medic influent, el un pacient neajutorat și dacă nu acceptă să te rogi pentru el, se teme că nu îți vei da interesul în timpul operației”, spune dr. Pool.
„Cred că este important să fim sensibili la faptul că s-ar putea să fie pacienți care nu sunt creștini, sau alții care nu cred deloc în Dumnezeu”, a adăugat dr. Rohan.
Totuși, medicul Rohan a văzut cum Dumnezeu lucrează în spitalul lui și nu poate decât să creadă și să se roage. „Văd mâna lui Dumnezeu în fiecare zi. Mereu spun că prin munca mea e ca și cum aș merge în fiecare zi la biserică.”
Și Pool a văzut minuni. De exemplu, a avut un pacient al căruit inimă s-a oprit brusc în timpul operației. „I-am deschis pieptul și îi strângeam inima. Nu s-a întâmplat nimic și m-am rugat: ‘Doamne, salvează acest om.’ Am continuat să lucrăm și în câteva minute inima lui a început să bată din nou. Nu făcusem nimic special. Începuse pur și simplu să bată. Așa că viața lui a fost salvată. A mers acasă și o duce bine.
Dar nu toți vor să intre în contact cu această lume spirituală. „Am avut un pacient care m-a refuzat. Eram pe punctul de a începe operația și l-am întrebat dacă mă pot ruga cu el. Mi-a răspuns că ar prefera să nu”, a spus dr. Pool.
Totuși, lucrarea spirituală a lui Pool și Jeyarajah are susținerea totală a pacienților lor. De multe ori, pacienții le spun că rugăciunea a însemnat foarte mult pentru ei. Acesta a fost cazul lui Russel Truett care după un atac de cord a așteptat 3 săptămâni să meargă la spital. Truett a fost supus unei operații de by-pass dublu, intervenție însoțită de multe rugăciuni.
„A fost o ușurare imensă. Fiind creștin, atunci când mi-a spus să ne rugăm, mi-a luat o povară de pe inimă”, a mărturisit pacientul.
Jeyarajah spune că unii nu vor astfel de rugăciuni, dar posibil ca ei să nu se fi confruntat cu o boală mortală: „Când afli că ai o boală cruntă, cum ar fi cancerul, nu îmi mai pasă în ce crezi. Dacă nu crezi în Dumnezeu, vei crede în El în acea clipă.”
Truett încurajează alți medici să urmeze exemplul celor doi chirurgi. „Cred că ar fi surprinși să vadă câți pacienți ar aprecia dacă s-ar ruga pentru ei”, spune el.
Acești medici sunt îndeajuns de smeriți să recunoască că nu sunt medicii supremi, dar îndeajuns de înțelepți să afirme că de când Îl cunosc pe Dumnezeu, e o decizie înțeleaptă să-L implice în intervențiile lor medicale.
Stire difuzata in Mapamond crestin 514 – octombrie 2014 – ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: