ANUNTURI

Un secol de biruință creștină la Mărțihaz, jud. Bihor

Sarbatoare _satul Martihaz 1La numai o săptămână înaintea evenimentului anual, „Ziua comunei Mădăras”, găzduit anul acesta de satul bihorean Homorog, în organizarea Primăriei Mădăras, o altă localitate-soră din Câmpia de Vest a țării, satul Mărțihaz, s-a bucurat Duminică, 27 iulie, să readucă acasă, sub aripile Bisericii creștine baptiste păstorită de Mihai Cociubei, pe fiii și fiicele satului.

 

Crescuți și întăriți în credință prin lacrimile prigoanei primei jumătăți a secolului trecut, copiii Domnului din Biserica creștină baptistă Mărțihaz au sărbătorit biruința Jertfei Fiului de Dumnezeu printr-un serviciu divin de aducere aminte. În rugăciuni de recunoștință și laudă a Numelui lui Dumnezeu, pastorii comunității locale, alături de membrii bisericii și de musafirii din comunitatea ortodoxă și din bisericile baptiste din Deva, Oradea, Salonta, Cefa, Ianoșda, Homorog, Mădăras au marcat cu bucurie cei 105 ani de mărturie a dragostei și împlinirii Jertfei Domnului Isus Hristos.

 

Începută în anul 1909, prin lucrarea binecuvântată de Dumnezeu în două familii de creștini baptiști, activitatea de propovăduire a Evangheliei Mântuirii Domnului Isus Hristos în satul Mărțihaz, s-a dovedit una greu încercată în focul sfințirii: anilor de război și prigoană antonesciană au urmat suferințele deportărilor și abuzurile colectivizării forțate, toate amplificate de cenzura comunistă îndreptată împotriva libertății religioase.

 

În rugăciuni, cântări și cuvântări scăldate în lacrimi, fiii și fiicele Bisericii baptiste Mărțihaz au mulțumit lui Dumnezeu pentru purtarea de grijă și pentru întărirea lucrării misionare. Daniel Cermeu, responsabilul bisericii locale, a prezentat în „Istoricul credinței baptiste din satul Mărțihaz” momentele deosebite în care Dumnezeu și-a arătat purtarea de grijă și dragostea divină prin implicarea directă a autorităților locale ale vremii care au intervenit cu responsabilitate și curaj pentru a menține aprinsă flacăra credinței.

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: