Reclame
ULTIMELE STIRI

Emil Bartoș: De ce penticostalii sunt mai mulţi ca baptiștii sau creștinii după Evanghelie?

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Multumim

$1.00

emil-bartosSa stiti ca este un element distinctiv. Am fost intrebat deseori: De ce Penticostalii sunt mai multi ca Baptistii sau Crestini dupa Evanghelie? Fiind profesor la Institutul Penticostal 11 ani, predic foarte des in bisericile penticostale, am multi prieteni, colegi, mi-am facut o imagine dupa atatia ani. Si sunt cateva lucruri care  ar fi bine sa invete si fratii baptisti si fratii Crestini dupa Evanghelie. Primul lucru, fratii penticostali se roaga mai mult. Se roaga mai mult. Dau credit mai mare rugaciunii, decat o facem noi. Si noi ne rugam, dar, rugaciunea in bisericile penticostale, in viata unui credincios penticostal are o pondere mai mare. E adevarat ca baptistii sau Crestinii dupa Evanghelie liciteaza mai mult pe Cuvant. Studiaza mai mult, mai intens. Dar, unii atata studiaza ca uita sa se roage. Si fara rugaciune, nu este puterea. Nu este putere. Ca vedeti si la predicatorii penticostali, chiar daca n-au studiat mult, dar daca se roaga…


Al doilea lucru. In bisericile penticostale se canta mai pentru inima. Se canta mai afectuos. Atinge inima mai mult. Si Crestinii dupa Evanghelie si Baptistii canta. Dar, modul in care combina rugaciunea si cantarea, iarasi, este important. Al treilea lucru, am observat ca credinciosii penticostali sunt mai uniti, in special pentru lucrari duhovnicesti, [dar] chiar si [pentru] lucrarile practice. Mobilizarea este mai buna la fratii penticostali. E un secret, undeva trebuie gasit.

Daca Baptistii vor sa faca o lucrare, da, apoi analizeaza, o intorc, voteaza. La fratii penticostali: “Fratilor, e de facut aia.” “No, hai toti!!!” I-am asistat la urmatorul lucru concret in Bihor, intr-o localitate. Baptistii au inceput sa construiasca o biserica. Cincisprezece ani a durat sa o termine. Penticostalii au inceput sa construiasca o biserica. In trei luni au terminat-o. A fost doar cu forte locale. Retineti. In acea zona nu erau penticostali, pana acum 10 ani. Si e o constructie frumoasa, mare, cu 200-300 de locuri cel putin. Asta este inca un element: mobilizarea pentru lucrare parca e mai buna in bisericile penticostale.

Continuarea pe www.rodiagnusdei.wordpress.com

Reclame

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (24102 articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

2 comentarii la Emil Bartoș: De ce penticostalii sunt mai mulţi ca baptiștii sau creștinii după Evanghelie?

 1. Maranata // 13 iulie 2014 la 11:37 //

  Este foarte adevarat,Domnul mi-a descoperit si mie acest lucru .
  De aceea cred ca nu se vrea o unitate crestineasca a crestinilor caldicei (Baptisti si C.D.E. si alte confesiuni ) caci slujirea lor e una mai distractiva si lejera mai plina de mandrie si programe ,decat de Duhul Sfant cu rugaciuni mai aprinse si lucrari mai de unitate . Dar acolo unde nici la Penticostali (caci multi s-au luat dupa Baptisti) nicaieri nu se manifesta Duhul Sfant si in nici o alta confesiune nu gasesti lucrari practice duhovnicesti si de aceea multi stau in case de rugaciuni si in partasii cu oameni putini dar sfinti .Asa sunt zilele de azi ca la oameni nu le mai place practica darurilor spirituale si duhovnicesti si se complac in falsitate si se joaca de-a crestinismul ca fatarnicii.Totul se face din mandrie,faima si pentru bani fara Duhul Sfant.
  Caci fara Duhul si foc in rugaciune si practica ,este imposibil sa fim placuti si ascultati de Dumnezeu.Avem nevoie de umplerea cu Duhul Sfant si foc ca sa biruim in aceste zile grele ,(ca in 2 Timotei 3) unde vedetismul ,moda ,faima si distractia cu programe si lacomia de bani si faima in biserici e la culme caci e lipsa bunului simt si frica de Dumnezeu si de aceea nu inainteaza sa primeasca Duhul Sfant ca Penticostalii adevarati ca si din aceia sunt multi falsi .
  Avem in zilele de azi un crestinism caldicel ,mai mult comercial si mai plini de artisti ,vedete ,crestini falsi decat de sfinti care practica adevarul din cuvant.
  Dumnezeu sa isi faca lucrarea prin cei care cauta pe Isus Hristos din toata inima si doresc Duhul Sfant si foc !
  Dumnezeu sa aibe mila si de ei si de noi !
  Fiti binecuvantati!

 2. …ce găndire superficială….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: