EDITORIALE

Lupta pentru mintea noastră – Alexandru Fintoiu

slick_man_walking_in_londonCea mai mare luptă care se duce este pentru mintea noastră. Diavolul pune la dispoziție tot arsenalul care îl are pentru asta. Cine controlează mintea, deține totul în control. Folosește reclame, lucruri de care nu avem nevoie, uzează de concurența cu ceilalți, totul ca să ne țină mintea ocupată cu nimicuri. De aici se nasc toate acele fraze tipizate gen, “dacă toți o fac, de ce să nu o fac și eu.”

Raționamentele, gândurile și judecățile noastre formează ceea ce Biblia numește inimă. Inima după Scriptură nu coincide cu locul de unde se nasc emoțiile noastre. Când Dumnezeu ne spune că El pătrunde inima noastră, El trece dincolo de conștientul nostru, la inconștient și subonștient. El cunoaște totul și Îi place să găsească în inimi lucruri comune Lui. David strângea Cuvant cât mai mult pentru că știa ceea ce Talmudul evreiesc spune și azi: “Atenție la gândurile tale căci ele vor fi fapte.”

Oamenii însă, prin atitudinea și faptele lor blochează accesul lui Hristos acolo unde ar trebui să fie El. Golul inimilor fără Isus nu e altceva decât prezența în aceleași inimi a altor lucruri străine de Dumnezeu. Nu există subtitut pentru Hristos. O grămadă de oameni trăiesc zilele vieții lor nemulțumiți, chiar dacă au de toate, nefericiți chiar dacă le-au făcut pe toate și plini de amărăciune. Încearcă să își stingă supărările cu lucruri noi, cu bani, cu distracții ce nu fac altceva decât să adauge poveri în adâncul sufletului lor. Când ajung la limită, cei mai mulți aleg renunțarea la viață și la tot.

Omul a fost creat pentru ca să trăiască alături de Dumnezeu, orice altă încercare sau nînțelegere a chemării lăuntrice după Hristos, se traduce prin zadărnicia umană de a atinge absolutul.

În fiecare zi oamenii au tendința să se înalțe, să fie pe un prag superior, o tendință naturală, păcătoasă și zadarnică. Pentru cei mai mulți e grea învățătura lui Hristos despre smerire. Când cumperi telefoane noi an de an, când îți iei un laptop cu i7 pentru că i3-ul tău nu se mai încadra în parametrii inoculați de lumea comercială, toate acestea le faci pentru un pas superior. Cheltuim pe lucruri de care nu avem neapărată nevoie, doar pentru a ne știi la zi.

--

Lucrurile de care nu avem nevoie ne împânzesc casele tocmai pentru că am fost trădați de dorința nesățioasă după completarea golului din noi.

Când relația cu Dumnezeu nu merge, se formează lipsa în inimă, neliniștea. Mulți creștini își calmează conștiința cu noutăți, crezând poate că noutățile contribuie la o îmbunătățire a micii lor fericiri. Fericirea constă în umplerea golului din noi cu Hristos. Când Îl ai aproape, totul are sens, când nu, te prăbușești în mediocritatea omului fără Dumnezeu. Iar acest tip de mediocritate înseamnă moarte.

Spunea Evelyn Waugh că, “mintea omului este destul de inventivă atunci când vine vorba să inventeze orori; doar atunci când încearcă să inventeze Raiul se dovedește a fi neputincioasă”.

--

Vestea bună este că Raiul e deja inventat, calea într-acolo este deja cunoscută ca fiind numai Hristos iar ca să ajungi acolo trebuie să Il lași pe El în mintea ta.

Nu-i ușor dar se merită.

                                                                                                                      Alexandru Fintoiu – www.ciresarii.ro

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

  1. Asa este,vedem ca si bisericile noastre de azi au au ajuns tot mai moderne si mai sofisticate si trebuie intretinute cu enorm de multi bani si slujitorii asa zisi „crestini(e)”au ajuns cei mai mari lacomi comercianti si vor tarife tot mai mari pentru cantari si predici crestine si totul este o minciuna si o falsitate de crestinism ,invaluit in intunecimea acestei lumi si ne miram de ce nu mai sunt sfinti,de ce nu vine o trezire ?
    2 Timotei 3
    1. Sa stii ca in zilele din urma vor fi vremuri grele.
    2. Caci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, laudarosi, trufasi, hulitori, neascultatori de parinti, nemultumitori, fara evlavie,
    3. fara dragoste fireasca, neinduplecati, clevetitori, neinfranati, neimblanziti, neiubitori de bine,
    4. vanzatori, obraznici, ingamfati; iubitori mai mult de placeri decat iubitori de Dumnezeu;
    5. avand doar o forma de evlavie, dar tagaduindu-i puterea. Departeaza-te de oamenii acestia.Amin!
    Pentru ca diavolul a luat locul Evanghelilor adevarate si smerite ,cu luxul si moda lumii acesteia si totul se face cu puterea banilor si a lui satan si nu cu puterea Duhului Lui Dumnezeu ,El nu se mai afla in biserici si adunari .Evanghelile nu se mai numesc asa ci Concerte crestine cu artisti cu tarife mari ,tot ce vedeti acum in adunari si in public e facut cu puterea satanei de aceea au nevoie de laptopuri tari si scumpe de telefoane si aparatura scumpa ca diavolul sa aiba putere asupra oamenilor.
    Toate lucrarile de azi se fac numai cu bani multi si pentru bani foarte multi atragand oamenii cu puterea banilor si nu cu puterea Duhului Sfant.
    Toate marturiile de azi sunt numai pentru prosperitate,talente si bani multi toti spun ca au fost saraci,copii ai strazi ,tarani necajiti si unii si puturosi si ca de cand sau pocait sau imbogatit si arata moderni ca dracii si dracoaicele ,cu haine scumpe ca pentru desfranate ,ce isi cumpara lumea pacatoasa isi cumpara si crestinii si crestinele mincinosii ,incaltamite cu tocuri si scumpe ,multi isi fac vile ,masini de lux etc.si se numesc crestini nascuti din nou ,deci totul se face numai cu si pentru bani,nimeni nu se mai converteste la crestisim ca sa se sfinteasca ,ci numai ca sa se imbogateasca,acolo e mafia puterii banilor, ANTIHRISTUL ,la cultele neoprotestante,cacI dau bani la toti cersetori lacomi cu talente si la toti cartitorii nemultumiti ,vesnic nemultumiti ca sa se imbogateasca .
    Daca nu s-ar comercializa cantecele si cartile crestine in biserici si daca ar fi oprita moda si tot ce e scump in biserica ,ar fi goale si ar ramane numai cele smerite si adevarate.Daca crestini nu ar mai umbla dupa lucrurile diavolului ,telefoane ,laptopuri,aparatura sofisticata ,haine etc.ar fi mult mai simpla slujirea si mai cu efect asupra oamenilor.Dumnezeu va nimici toate cladirile si obiectele si hainele de lux si tot ce apartine lumii acesteia a acestui stapan diavolul si vai de cei care au umblat dupa bani si dupa lucruri de nimic in timpul slujirii lor .
    Dumnezeu vorbeste si azi si spune cu putere .
    POCAITI-VA SI SMERITI-VA SUB PUTEREA DUHULUI SFANT PANA NU E PREA TARZIU. Maranata!
    Domnul nostru vine judecand si v-a fi satisfacuta dreptatea Lui Dumnezeu in curand ,si pentru toti cei care l-au satisfacut pe satan in lumea aceasta vor fi osanditi .
    AMIN!

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura